Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ
Απορρίφθηκε και το τρίτο αίτημα για έκδοση

Την απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 αποφάσισε την Παρασκευή το Δικαστικό Συμβούλιο. Είχε προηγηθεί και η αρνητική εισήγηση της εισαγγελέα, η οποία στην αγόρευσή της τόνισε ότι από το τρίτο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 8 στρατιωτικών, δεν προκύπτει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει την έκδοσή τους. Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε ότι δεν υπάρχουν τα εχέγγυα εκείνα που θα τους εξασφαλίσουν μια δίκαιη δίκη, επισημαίνοντας ακόμη ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υποστούν βασανιστήρια.

Αξιοσημείωτη είναι και η παρατήρηση της προέδρου του Δικαστικού Συμβουλίου, η οποία επισήμανε ότι δεν έχουν υποχρέωση οι εκζητούμενοι να αποδείξουν ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στην Τουρκία, αλλά το εκζητούν κράτος είναι εκείνο που έχει το βάρος να το αποδείξει.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο τοποθετήθηκαν οι οκτώ εκζητούμενοι. Ολοι τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και περιέγραψαν τις συνθήκες στη χώρα τους, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει η σύλληψή τους στις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ