Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Διαβάζονται έγγραφα για τη ναζιστική οργάνωση

Συνεχίστηκε το διάβασμα των αναγνωστέων εγγράφων στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στο έγγραφο που αφορά κατάλογο των Τομεακών Οργανώσεών της (φέρει έξι υπογραφές η κάθε σελίδα του), όπου αναγράφεται ο υπεύθυνος αυτής, το τηλέφωνο και το email, καταγράφεται στην Τοπική της Νίκαιας, εκτός από το όνομα του Πατέλη, και το όνομα του Ρουπακιά. Να σημειωθεί σε σχέση με τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Παύλου Φύσσα ότι ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης τον αρνιόταν με τον ισχυρισμό πως ήταν απλώς «ένας περαστικός από τα 70 γραφεία της Χρυσής Αυγής», όταν είναι πλέον πασίγνωστο και από τα συγκεκριμένα έγγραφα ότι ήταν ηγετικό στέλεχος της Νίκαιας και αναπληρωτής οικονομικός υπεύθυνος του τοπικού πυρήνα...

Σειρά είχε το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, που είχε αποσταλεί από την ίδια, μαζί με άλλα έντυπα της ναζιστικής οργάνωσης, στον μάρτυρα της υπόθεσης, δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά, προς το περιοδικό «Σχολιαστής» (αρχές 1988), και το οποίο ο Δ. Ψαρράς είχε καταθέσει στην προκαταρκτική το 2013. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των χρυσαυγιτών, χωρίς ποτέ να έχουν αμφισβητήσει την αποστολή του καταστατικού αυτού, που μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει την «Αρχή του Αρχηγού», υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση γνησιότητάς του. Το καταστατικό δεν αναγνώστηκε, αφού το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφασίσει επί του αιτήματος.

Διαβάστηκε όμως το κατατεθειμένο από τον Ευ. Μπούκουρα καταστατικό στον Αρειο Πάγο με αρ. πρωτ. 5828/30-8-2012, για το οποίο η Χρυσή Αυγή επισήμως ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο και μοναδικό της καταστατικό, που αποφασίστηκε στις 22/8/2012 και κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δύο μήνες μετά από την είσοδό της στη Βουλή και ενώ δεν υπήρχε καμιά σχετική υποχρέωση. Ακόμα και απ' αυτό το καταστατικό όμως, φαίνεται (π.χ. άρθρα 16, 17, 19, 21, 22, 23, 24, 32) ο υπέρτατος ηγεμονικός ρόλος του αρχηγού Μιχαλολιάκου σε όλες τις εκφάνσεις της οργάνωσης. Αναγνώστηκαν επίσης ο όρκος της Χρυσής Αυγής και η αίτηση μέλους, όπου ορκίζονται στον εθνικοσοσιαλισμό και στον Χίτλερ κ.λπ.

Τέλος, διαβάστηκε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (2013) που καταγγέλλει δολοφονική επίθεση ομάδας 15 - 20 φασιστοειδών, με κοντάρια και ρατσιστικά συνθήματα, ενάντια σε μετανάστες από το Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ