Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ - ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλουν απολύσεις και άθλιες συνθήκες δουλειάς

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στις οποίες προχώρησε η επιχείρηση «Φυτοτεχνική Ξυλογιάννη» διεκδικούν το Συνδικάτο Εργαζομένων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αρτας - Πρέβεζας και το Εργατικό Κέντρο Αρτας.

Οπως καταγγέλλουν, η εργοδοσία προχωρά σε απολύσεις, ενώ ανάλογο κύμα απολύσεων είχε εξαπολύσει και το περασμένο καλοκαίρι. Αναφέρουν ακόμα ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες εργασίας, αφού δουλεύουν με το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου, σε εργασίες βαριές και ανθυγιεινές. Εισπνέουν φυτοφάρμακα, δουλεύουν σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν, σε πολύ υψηλά επίπεδα υγρασίας. Αν και γυναίκες στην πλειοψηφία τους, κουβαλούν βάρη, ανεβοκατεβαίνουν στις καρότσες φόρτωσης χωρίς μέτρα ασφαλείας, δουλεύουν μέσα στη λάσπη. «Φτάνουν μέχρι το σημείο να μετρούν πόσες φορές πήγε ο κάθε εργαζόμενος τουαλέτα και για πόση ώρα», αναφέρουν Εργατικό Κέντρο και Συνδικάτο.

Επιπλέον, γίνονται «λάστιχο» δουλεύοντας είτε επτά μέρες τη βδομάδα είτε κάνοντας λίγα μεροκάματα το μήνα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. «Τον τελευταίο μήνα, που οι ανάγκες της παραγωγής είναι μεγάλες, οι εργαζόμενοι πάνε για δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα. Ωστόσο υπάρχουν διαστήματα που μπορεί να κάνουν 2 ή 3 μεροκάματα τη βδομάδα, 15 μεροκάματα το μήνα, με το επιχείρημα της συντήρησης των εγκαταστάσεων, της μειωμένης παραγωγής κ.λπ.», εξηγούν στην ανακοίνωσή τους.

Το Συνδικάτο και το Εργατικό Κέντρο καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο σε αυτήν την επίθεση με την οργάνωση και τον αγώνα τους, παίρνοντας μέρος και στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία του κλάδου στις 29/3, με αιχμή τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ