Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Στο γνωστό μοτίβο...

Η ταύτιση της ΝΔ στα βασικά ζητούμενα του κεφαλαίου και παράλληλα οι αντιπολιτευτικές «κορόνες» απέναντι στην κυβέρνηση, για «χειρισμούς» και επιμέρους, αναδείχθηκαν ξανά χτες, σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυρ. Μητσoτάκης στο ραδιοσταθμό «Real».

Σε ό,τι αφορά τα Ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον Π. Καμμένο, χαρακτηρίζοντάς τον «ανίκανο και επικίνδυνο». Για το θέμα των 2 στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη είπε, ψέγοντας και τον Αλ. Τσίπρα για τους χειρισμούς του, ότι ο ίδιος δεν θα είχε υποτιμήσει το περιστατικό και θα είχε κινητοποιήσει όλες τις «διεθνείς συμμαχίες».

Για τη συμπεριφορά, εξάλλου, της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί από όλη τη «διεθνή κοινότητα» με «εκκωφαντικό τρόπο».

Για το ονοματολογικό των Σκοπίων άφησε ανοιχτό το τι θα κάνει η ΝΔ αν έρθει συμφωνία στη Βουλή, λέγοντας ότι «θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία, αν και η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία και δημιούργησε αρνητικό υπόστρωμα για τη διαπραγμάτευση».

Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ μιας «μεγάλης αναθεώρησης» του Συντάγματος, με το σκεπτικό ότι «μία μικρή αναθεώρηση είναι καλύτερη από το να μην έχουμε καθόλου αναθεώρηση, αλλά μπλοκάρει την αναθεώρηση για τα επόμενα πέντε χρόνια». Επανέλαβε ότι για τη ΝΔ είναι «εμβληματικό» το άρθρο 16 για τα πανεπιστήμια, που πρέπει να αλλάξει.

Για το ενδεχόμενο προσχώρησης Ευ. Βενιζέλου και Ανδρ. Λοβέρδου στη ΝΔ απάντησε αρνητικά, συμπληρώνοντας βέβαια πως η ΝΔ κερδίζοντας τις εκλογές θα επιδιώξει τις «μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις». Τόνισε επίσης ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο, με ένα σύστημα «πιο αναλογικό», αλλά όχι απλή αναλογική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ