Τετάρτη 4 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ
Προειδοποιήσεων και δηλώσεων συνέχεια

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν όλο και περισσότερο το επίπεδο του λόγου εναντίον της Τουρκίας», ισχυρίζεται το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωση με την οποία επέκρινε την τοποθέτηση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συσχέτιση της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και των οκτώ Τούρκων.

«Αυτές οι επισημάνσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα που οφείλει να δείχνει μια κυβέρνηση, προκαλούν μεγάλη ανησυχία», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, που υποστηρίζει ότι «όταν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται το Κράτος Δικαίου. Αντιθέτως, όταν δεν την συμφέρει, η Ελλάδα δεν έχει ενδοιασμούς να το αγνοήσει εντελώς...».

Η τουρκική προκλητικότητα οξύνεται στο πλαίσιο ευρύτερων διεργασιών και παζαριών, και μεταξύ Τουρκίας και Δύσης. Είναι ενδεικτικές οι νέες δηλώσεις με τις οποίες αυτήν τη φορά ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ «επισήμανε», απευθυνόμενος προς την ΕΕ, ότι αν η Τουρκία σταματήσει τον «περιορισμό» των προσφυγικών ροών προς την ΕΕ, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ