Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. 0-2
Και τώρα... ΟΥΕΦΑ

«Ονειρο θερινής νυκτός» έγινε πλέον για τον Ολυμπιακό η πρόκριση, καθώς χτες ξεκίνησε, αλλά έμεινε στου δρόμου τα μισά. Υπέστη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήττα με 2-0 (πρώτη σε εντός έδρας αγώνες στο θεσμό) και τώρα ουσιαστικά οι στόχοι του υποβιβάζονται στην εξασφάλιση της τρίτης θέσης, που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ. Γιατί μπορεί μαθηματικά να υπάρχουν ακόμα ελπίδες, αλλά αυτές επιζητούν και συνδυασμούς αποτελεσμάτων...

Η βραδιά ξεκίνησε πάρα πολύ καλά για τους γηπεδούχους. Με σωστή τακτική, ψυχραιμία και θέληση έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Μάλιστα έχασαν 2-3 ευκαιρίες να προηγηθούν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν κλάσεις ανώτεροι. Ολα αυτά όμως στο πρώτο 45λεπτο. Γιατί στην επανάληψη ο καλός εαυτός έμεινε στ' αποδυτήρια και στο γήπεδο βγήκαν κάποιοι φοβισμένοι παίχτες. Ετσι η Μάντσεστερ κυριάρχησε και πήρε αυτό που ήθελε. Μάλιστα μετά το 0-1 (66` Μπέκαμ), αν δεν ήταν ο Ελευθερόπουλος, το σκορ θα ήταν διπλάσιο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν ανήμποροι ακόμα και να κρατήσουν την μπάλα ή να αμυνθούν στοιχειωδώς. Ετσι ήρθε φυσιολογικά το 0-2 από τον Κόουλ (82`).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμούδες, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς (78` Αλεξανδρής), Κωστούλας (68` Οφορίκουε), Ζέτεμπεργκ (66' Νινιάδης), Ανατολάκης, Βενετίδης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ: Γ. Μπαρτέζ, Γκ. Νέβιλ, Εργουιν (89` Σιλβέστρ), τρ, Βερόν (78' Κόουλ), Γιόνσεν, Μπλαν, Μπέκαμ, Φαν Νιστερλόι (85' Σόλτσκιερ), Κιγκς, Κιν, Σκόουλς.

  • Σε ό,τι αφορά το άλλο παιχνίδι του ομίλου, Λιλ και Λα Κορούνια αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1, ένα αποτέλεσμα που είχε τονίσει ο Λεμονής πως θα βοηθούσε αρκετά την ομάδα του για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Σέλτικ - Ρόζενμποργκ 1-0, Πόρτο - Γιουβέντους 0-0, Μπαρτσελόνα - Λυών 2-0, Λεβερκούζεν- Φενέρμπαχτσέ 2-1, Φέγενορντ - Μπάγερν 2-2 και Σπάρτα Πράγας - Σπαρτάκ Μόσχας 2-0.
  • Η ΟΥΕΦΑ θα διαθέσει το ποσό του 1 δισ. δραχμών στους συλλόγους, που υπέστησαν οικονομική ζημιά από την αναβολή των αγώνων της... πρεμιέρας στις 12 Σεπτέμβρη. Τα χρήματα θα διανεμηθούν ανάλογα με τα έξοδα που έκανε κάθε ομάδα, ταξιδεύοντας χωρίς λόγο για να αγωνιστεί μακριά από την έδρα της.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ