Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΑΕΚ 86-84 παρ. (κ.α. 72-72)
Λύγισε στην παράταση

Ατυχη στάθηκε η ΑΕΚ στο ντεμπούτο της στη νέα Ευρωλίγκα, αφού ηττήθηκε στη Γαλλία από τη Βιλερμπάν με 86-84 στην παράταση και αφού προηγουμένως ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 72-72. Η Ενωση έπαιξε μαχητικά μπροστά σε 2.500 Γάλλους που είχαν κατακλύσει το «Αστρομπάλ» και έφθασε μια ανάσα πριν τη νίκη. Ομως τα λάθη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά τόσο του κανονικού αγώνα όσο και της παράτασης έδωσαν τη νίκη στους Γάλλους.

Η ελληνική ομάδα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κυνηγούσε το... ροζ φύλλο αγώνα με τους Γάλλους να αποδεικνύονται περισσότερο «σκληροτράχηλοι», από ό,τι αναμενόταν. Μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα η ΑΕΚ, με μπροστάρη τον Μπιλμπά και οργανωτή τον Χόλντεν, πήρε διαφορά οκτώ πόντων (26-18) 1`30`` πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου που βρήκε την Ενωση να προηγείται 28-25.

Στη συνέχεια όμως η Βιλερμπάν χάρη στις ενέργειες του Κάιλ Χιλ ιδίως από τη γραμμή των 6.25 γύρισε το παιχνίδι και πήρε προβάδισμα έξι πόντων (37-31) στα μισά της δεύτερης περιόδου και στο ημίχρονο προηγήθηκε με 42-41.

Στην επανάληψη με επιθετική αιχμή τον Νίκο Χατζή και με σαφώς βελτιωμένη άμυνα η ΑΕΚ απέκτησε μια μικρή διαφορά (53-47 στο 25`) και στο φινάλε της τρίτης περιόδου βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 61-57. Στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα οι Γάλλοι έκαναν την τελική τους αντεπίθεση και πετυχαίνοντας έξι αναπάντητους πόντους ισοφάρισαν το σκορ σε 72-72. Εκεί η ψυχραιμία από τη γραμμή του φάουλ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ενα λάθος του Χόλντεν στο τελευταίο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στους Γάλλους να πάρουν προβάδισμα πέντε πόντων και, παρά την υπερπροσπάθεια των παικτών του Σάκοτα, η Βιλερμπάν κράτησε την πολύτιμη νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ