Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Δύσκολη αρχή

Δύσκολη αρχή στην Ευρωλίγκα για τον Ομπράντοβιτς και τον Παναθηναϊκό

Sportidea

Δύσκολη αρχή στην Ευρωλίγκα για τον Ομπράντοβιτς και τον Παναθηναϊκό
O πρωταθλητής Παναθηναϊκός και το Περιστέρι παίρνουν τη σκυτάλη σήμερα για να αρχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Στη σημερινή δεύτερη δόση της πρώτης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ (21.00) τη Σκίπερ Μπολόνια, ενώ το Περιστέρι δοκιμάζεται στη Λουμπλιάνα κόντρα στην Ολύμπια (21.30).

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός (που χτες απέκτησε τον 24χρονο Αργεντινό, με ισπανικό διαβατήριο, Πέπε Σάντσεθ) ετοιμάζεται για την αρχή του φετινού ευρωπαϊκού του μαραθωνίου και όπως είναι γνωστό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός». Αλλωστε όπως ανέφερε και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς η φετινή διοργάνωση είναι πολύ ποιοτική και το σύστημα διεξαγωγής δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό, πόσο μάλλον η πρώτη αγωνιστική. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε ότι η Σκίπερ αποτελεί τη δυσκολότερη αρχή που θα μπορούσε να έχει η ομάδα του: «Η Φορτιτούτο (νυν Σκίπερ) αποτελεί τον κορμό της Εθνικής Ιταλίας και σίγουρα είναι μία ομάδα "γεμάτη" που διαθέτει 2 καλούς παίκτες σε κάθε θέση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται ο Αμερικανός Τζον Σέλεσταντ».

Παρ' όλα αυτά οι Ιταλοί έχουν και τα τρωτά τους σημεία. Και από τα λεγόμενα του «Ζοτς» φαίνεται να τα έχει διαβάσει καλά ο τεχνικός των πρωταθλητών: «Ο αντίπαλός μας είναι επιρρεπής στο λάθος, αφού έχει κατά μ.ο. 20 (!) σε κάθε ματς και είναι προφανές ότι δεν αντέχει στην ασφυκτική πίεση. Πρέπει να κερδίσουμε γι' αυτό οφείλουμε να παίξουμε επιθετική άμυνα και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ποιοτική οργάνωση στο παιχνίδι μας». Αναφερόμενος στο μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει φέτος και στο σύστημα διεξαγωγής που κάνει κάθε παιχνίδι σημαντικό, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αναφέρθηκε και στους φιλάθλους του «τριφυλλιού» που θα πρέπει να δίνουν το «παρών» σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Στα αγωνιστικά η συμμετοχή των Γιαννούλη και Μπαλογιάννη είναι αμφίβολη, όπως και του Κουτλουάι.

Ολύμπια - Περιστέρι

Δεν του έφθανε η δύσκολη αρχή του Περιστερίου, αφού δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αγωνίζεσαι στο «Χάλα Τίβολι» και μάλιστα πρώτο παιχνίδι, ήρθε να προστεθεί και η 8ωρη ταλαιπωρία της ομάδας μέχρι να φθάσει στη Λουμπλιάνα. Οι «κυανοκίτρινοι» αναχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης (06:50) για τη Ρώμη, όπου άλλαξαν αεροπλάνο με προορισμό την Τεργέστη. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και διήνυσαν οδικώς μια απόσταση 50 χιλιομέτρων μέχρι να φτάσουν στη σλοβενική πρωτεύουσα. Εστω και έτσι όμως, το Περιστέρι αναζητά σήμερα την πρώτη του νίκη σε επίσημο παιχνίδι μετά τις τρεις ήττες (1 Κύπελλο, δυο Πρωτάθλημα) στην Ελλάδα. Μια νίκη και μάλιστα στο «Χάλα Τίβολι» θα είναι το καλύτερο βάλσαμο για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά και για τον ίδιο. Ο Φεράν Μαρτίνεθ αποκλείστηκε από τη 12άδα, ενώ υπάρχουν 4 καινούρια πρόσωπα (Βόιτσικ, Ντίνκινς, Ευθυμίου και Ιμπέζα).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψάχνοντας το... διπλό (2006-11-08 00:00:00.0)
Να πιάσει τους... Ιταλούς (2004-01-14 00:00:00.0)
Ανεβαίνουν οι τόνοι (2003-11-15 00:00:00.0)
Τρίτωσε το κακό (2002-12-06 00:00:00.0)
Σταυρόλεξο ...πρόκρισης (2002-03-30 00:00:00.0)
Εσωτερικές υποθέσεις (2002-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ