Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Χαρίζουν επιχείρηση και κέρδη στους ιδιώτες

Στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Κάλεσμα για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου συνδικαλιστικού και πολιτικού μετώπου, που θα διεκδικεί τη λειτουργία του τομέα της ενέργειας υπό κρατικό έλεγχο στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής, απηύθυνε προς τους εργαζόμενους των εγκαταστάσεων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στον Ασπρόπυργο ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη διάρκεια χτεσινής του περιοδείας εκεί.

Ο βουλευτής του Κόμματος συναντήθηκε με τη διεύθυνση των ΕΛ.ΠΕ, το σωματείο των εργαζομένων και μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων. Στη συνάντηση με τη διεύθυνση ο γενικός διευθυντής Π. Τσίχλας και ο διευθυντής δημόσιων σχέσεων Ν. Στράνης ανέφεραν στον βουλευτή, ότι η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, καθώς η επιχείρηση είναι κερδοφόρα, η μεγαλύτερη της Μεσογείου με πολλές δυνατότητες επενδύσεων, με κάλυψη της ελληνική αγοράς στο 58% και γενικότερη πληθυσμιακή κάλυψη 70 εκατομμυρίων ανθρώπων. Ενημέρωσαν ακόμα τον βουλευτή, ότι μέχρι τέλος του Νοέμβρη θα υπάρχουν οι δεσμευτικές αποφάσεις για το ποια εταιρία από τις τρεις που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα πάρει το πακέτο των μετοχών που παραχωρείται και φτάνει το 23%.

Τη στάση «αναμονής» που κρατάει το σωματείο απέναντι στην κυβερνητική απόφαση ιδιωτικοποίησης προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα μέλη της διοίκησής του στον Α. Σκυλλάκο. Δήλωσαν βέβαια την αντίδρασή τους στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης - αποδεχόμενοι όμως τη μερική - και είπαν ότι θα αγωνιστούν με... ημερίδες και επιστημονικές επιτροπές για να αποκαλύψουν το σκάνδαλο του ξεπουλήματος.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων ο Αντώνης Σκυλλάκος ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση τομέων ενέργειας υψίστης στρατηγικής σημασίας για λόγους εθνικής ασφάλειας και περιπτώσεις κρίσεων. Η κυβέρνηση, όμως, κινείται στη λογική ικανοποίησης των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων από την οποία δεν εξαιρούνται τα ΕΛΠΕ. Για μας προτεραιότητα έχει η υπεράσπιση του δημόσιου τομέα, ο οποίος όμως θα εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο» σημείωσε. Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση, έκανε σαφές ότι πρέπει να υπάρχει πανελλαδική αντίσταση με ένα ευρύτερο συνδικαλιστικό και πολιτικό μέτωπο και υπογράμμισε ότι χρειάζεται παράλληλα αλλαγή στο συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων.

Σε αναφορά του βουλευτή για το βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να απεμπλακεί και να μη παράσχει καμία διευκόλυνση. Σημείωσε επίσης ότι η σημερινή αντιτρομοκρατική υστερία γίνεται για να δικαιολογηθεί η επέμβαση στο Αφγανιστάν, η οποία έχει στόχο να ανοιχτεί δρόμος για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ