Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η κόντρα Μαξίμου - Μαρινάκη

Για «προσωποποιημένη εναντίον του επίθεση», με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου «επιχειρεί να υποκαταστήσει την απόλυτη αδυναμία άρθρωσης πολιτικού λόγου με την ύβρη και τη συκοφαντία» και για «δόλιες ενέργειες» με σκοπό «να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η άποψη ότι ο Μαρινάκης χρηματοδοτεί με αμφιλεγόμενης προέλευσης χρήματα τη Νέα Δημοκρατία και με αυτήν τη σκοτεινή ατζέντα να πάει σε εκλογές», κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ο επιχειρηματίας Β. Μαρινάκης, που απάντησε στα όσα του καταλογίζει το Μαξίμου με δήλωσή του.

Ο Β. Μαρινάκης χρεώνει ακόμα στην κυβέρνηση «παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» και «κατασκευασμένες μαρτυρίες», προκειμένου να τον ενοχοποιήσουν μαζί με την αντιπολίτευση ώστε η κυβέρνηση να παραμείνει στην εξουσία. Δηλώνει ακόμα ότι «ουδεμία σχέση έχω με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, ενώ έχω βοηθήσει την κυβέρνησή σας και στο πλαίσιο αυτό έχω συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα πολλές φορές στο Μέγαρο Μαξίμου».

Υπερασπίζεται την πρωτοβουλία του να τηλεφωνήσει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για να ζητήσει την «αποκάλυψη του άτολμου - κρυπτόμενου συντάκτη» των εις βάρος του δημοσιευμάτων και επαναλαμβάνει ότι θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Απ' την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, σε ανακοίνωσή του, χρεώνει στη ΝΔ προσπάθεια να επιστρατεύσει «το μαύρο μέτωπο της συκοφαντίας, των ψευδών δημοσιευμάτων και των εκβιασμών», με στόχο την «παλινόρθωση της πιο εκφυλισμένης εκδοχής του παλιού πολιτικού συστήματος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και του πελατειασμού».

Προσωπικά για τον Β. Μαρινάκη αναφέρει ότι «αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της Νέας Δημοκρατίας και του κυρίου Μητσοτάκη».

Εμμέσως, πάντως, επιβεβαιώνει τον επιχειρηματία ως προς τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό, όταν, απευθυνόμενο στη ΝΔ, αναφέρει ότι «σημασία δεν έχει εάν ο πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ