Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινές με αναστολή για τα εξοπλιστικά

Ποινές από 10 έως 16 χρόνια κάθειρξη με αναστολή και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα επέβαλε χτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 17 κατηγορούμενους για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος «Sonak» από το Στρατό Ξηράς. Απαλλακτική ήταν η πρόταση του εισαγγελέα. Τελικώς, το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους με τα ελαφρυντικά (κατά περίπτωση) του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος, καθώς και στελέχη του ΥΠΕΘΑ, που κατηγορούνται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ, κάτι που το αρνούνταν.

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη: 16 χρόνια με αναστολή στους Θ. Λιακουνάκο και Ηλ. Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της «Sonak» και στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γ. Κολλίρη και Ευ. Βασιλάκο. 10 χρόνια με αναστολή σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, Κάντα (πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών), Αρβανιτάκη, Βλάχο, Χατζηνάκη, Πετρόπουλο, Αντωνακόπουλο, Δελατόλλα, Κουλούρα, Λεονταρίτη, Ηρακλείδη, Ντούμα, Κλάρα, Πατσιαούρα.

Επιδίκασε επίσης στο Δημόσιο αποζημίωση 48.408.000 ευρώ και χρηματικές ποινές από 100.000 ευρώ στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο και από 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ