Σάββατο 5 Μάη 2018 - Κυριακή 6 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Πολύ πιθανές οι νέες εκλογές

ΡΩΜΗ.--

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα καταβάλλει μία τελευταία προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά τις δύο αποτυχημένες απόπειρες. Η πρώτη αφορούσε τη διερεύνηση της συνεργασίας του ευρωσκεπτικιστικού «M5S» και του κεντροδεξιού συνασπισμού («Λέγκα», «Φόρτσα Ιτάλια» και «Αδελφοί Ιταλίας»), η δεύτερη διερεύνησε τη συνεργασία του «M5S» με το PD (Δημοκρατικό Κόμμα).

Ο ηγέτης του «M5S», Λουίτζι ντι Μάγιο, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε «κυβέρνηση ανακωχής» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα γίνουν νέες εκλογές όσο το δυνατόν πιο σύντομα».

Ο ηγέτης της «Λέγκα», Ματέο Σαλβίνι, εμφανίστηκε πάντως έτοιμος να λάβει ο ίδιος εντολή (σχηματισμού κυβέρνησης), για να τερματιστεί το «μετεκλογικό αδιέξοδο» στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα.

Στο μεταξύ, ο πρώην ηγέτης του PD Ματέο Ρέντσι δήλωσε ικανοποιημένος που συνέβαλε στην αποτροπή μιας κυβερνητικής συνεργασίας «M5S» - PD, επικρίνοντας έντονα την πρόταση για δημοψήφισμα που επανέφερε το «M5S». Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής του «M5S» Μπέπε Γκρίλο υπερασπίστηκε - σε γαλλικό περιοδικό - τη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος, λέγοντας: «Θέλω ο ιταλικός λαός να έχει λόγο... Υπάρχει "σχέδιο Β"; Είναι απαραίτητο να βγούμε από την Ευρώπη ή όχι;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ