Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων για Συμβάσεις - μισθούς

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Παπουτσάνης». Μετά από συνελεύσεις των εργαζομένων, η Πανελλαδική Ενωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής έχει προκηρύξει 3ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια. Διεκδικούν: Αυξήσεις στους μισθούς και κατώτερο μισθό σύμφωνα με τη Σύμβαση του 2009, μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και κατάργηση του καθεστώτος της εργασίας μέσω εργολάβων, μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Στο μεταξύ, στάση εργασίας πραγματοποίησε χτες (12 μ. έως τη λήξη της βάρδιας) το Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Πειραιώς, Αττικής και Νήσων στα εργολαβικά συνεργεία στα ναυπηγεία Χαλκίτη και Παπίλα. Η χτεσινή στάση εργασίας αποτελεί μέρος των κινητοποιήσεων που θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα με αίτημα την υπογραφή τοπικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την τήρησή τους. Ακόμα το Σωματείο έχει κηρύξει παύση υπερωριών όταν αυτές δεν πληρώνονται και έχει κηρύξει νέα στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 9 Μάη στους ίδιους χώρους δουλειάς.

Τέλος, την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ ζητούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Μετά και την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Απρίλη, οι ταξικές δυνάμεις ζητούν τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ για την προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να χτυπηθεί η εφοπλιστική αδιαλλαξία και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τις ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ