Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Παναττική στάση εργασίας για το δικαίωμα στη δουλειά

Παναττική στάση εργασίας (12 μ. έως το τέλος του ωραρίου) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την Παρασκευή 11/5 για το δικαίωμα στη δουλειά.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλούν με ανακοινώσεις τους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη 1 μ.μ., προβάλλοντας τα αιτήματα: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή των όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Απευθυνόμενο στους συμβασιούχους, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής επισημαίνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους, βυθίζοντάς τους στον καιάδα της ανεργίας, ενώ ετοιμάζεται να τσακίσει και το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών. Από την άλλη, στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν και οι διαρκώς εντεινόμενες ανάγκες του πολίτη έχουν εκτοξεύσει την εντατικοποίηση, με αποτέλεσμα δεκάδες εργατικά ατυχήματα, με θλιβερή κορωνίδα τον θάνατο δύο συναδέλφων στην Τήνο.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής από την αρχή στάθηκε στο πλάι των συναδέλφων, ανέδειξε στη σωστή βάση όλο το πλαίσιο πάλης και αιτημάτων. Συνεχίζουμε όπως έχουμε υποσχεθεί μέχρι και την τελική δικαίωση. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να οργανώσουν τον αγώνα και μέσα από μαζικές διαδικασίες να ενημερώσουν τους συναδέλφους».

Αντίστοιχα, η ΔΑΣ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι σύμφυτες με την ανάπτυξη, που έχει κριτήριό της το κέρδος, που μετατρέπει τα "ματωμένα πλεονάσματα" και τους πόρους που εξοικονομεί σε κίνητρα προς τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γνωρίζουμε ότι η υποστελέχωση, η απαγόρευση των προσλήψεων, η συνέχιση της ομηρίας των συμβασιούχων και η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας χρησιμοποιούνται και ως άλλοθι για την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων του Δημοσίου, που όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου σιγοντάρουν».

  • Συγκέντρωση την Παρασκευή 11/5, στις 12.30 μ., στην πλατεία ΟΤΕ, οργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, με αντίστοιχη στάση εργασίας. Κάλεσμα στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση απευθύνει και η ΕΛΜΕ Λήμνου, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ