Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Μπαράζ» επισκέψεων στη Ρωσία

Την ερχόμενη Παρασκευή η συνάντηση Μέρκελ - Πούτιν στο Σότσι

Από την πρόσφατη συνάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα

AP

Από την πρόσφατη συνάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα
ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.--

«Μπαράζ» επισκέψεων στη Ρωσία πραγματοποιούν στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης, με αποκορύφωμα τη συνάντηση της Αγκελα Μέρκελ με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 18 Μάη στο Σότσι. Οι διαπραγματεύσεις Γερμανίας - Ρωσίας αφορούν πολλά μέτωπα, όπως την Ενέργεια, τις εμπορικές - οικονομικές σχέσεις γενικότερα, την Ουκρανία, τη Συρία και φυσικά τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το Ιράν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν έντονη επενδυτική δραστηριότητα στη Ρωσία, η οποία επιδιώκουν να αναπτυχθεί, και ζητούν άρση των κυρώσεων και επίλυση των συγκρούσεων (Συρία, Ουκρανία κ.λπ.) μετά από διάλογο με τη Ρωσία.

Προετοιμάζοντας το ταξίδι της Μέρκελ, την Πέμπτη ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, όπου συζήτησαν για διάφορα διμερή και διεθνή θέματα και για τη διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ, θα βρεθεί στο Κίεβο και στη Μόσχα, όπου θα συναντηθεί με τον Ουκρανό και τον Ρώσο ομόλογό του για οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα. Ενα βασικό θέμα θα είναι ο υπό κατασκευή ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου «Nord Stream 2», που θα ενώνει τη Ρωσία με τη Β. Γερμανία (παράλληλα με τον υπάρχοντα αγωγό «Νord Stream 1») καθώς και η διατήρηση της Ουκρανίας ως χώρας διαμετακόμισης ρωσικού αερίου, κάτι που υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση. Στο δεύτερο ρωσικό αγωγό αντιδρούν οι ΗΠΑ, καθώς θέλουν να περιορίσουν τη ρωσική επιρροή, ώστε να υπάρξει πεδίο για τους αμερικανικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Ενα άλλο σημαντικό θέμα μεταξύ των υπουργών Οικονομίας θα είναι οι γερμανορωσικές οικονομικές σχέσεις. Οι γερμανικές εξαγωγές προς τη Ρωσία αυξήθηκαν και πάλι σημαντικά το 2017, όμως συνολικά οι οικονομικές σχέσεις επιβαρύνονται από τις αμοιβαίες οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από το 2014, εξαιτίας της σύγκρουσης στην Κριμαία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ