Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΗΠΑ - Β. ΚΟΡΕΑΣ
Προετοιμάζεται για τις 12 Ιούνη στη Σιγκαπούρη

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Θα προσπαθήσουμε και οι δύο να κάνουμε (σ.σ. αυτήν τη συνάντηση) μια πολύ ειδική στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις λεπτομέρειες που ανακοίνωσε για τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η συνάντηση θα γίνει στις 12 Ιούνη στη Σιγκαπούρη, όπως δήλωσε ο Τραμπ, ενώ και η βορειοκορεατική πλευρά επιβεβαίωσε επίσημα τις προετοιμασίες, μετά τις πρόσφατες επαφές που είχε στην Πιονγιάνγκ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικλ Πομπέο.

«Πιστεύω πραγματικά ότι θα έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε κάτι πολύ ουσιαστικό», πρόσθεσε ο Τραμπ, καθώς εντείνονται οι διεργασίες για τις συνομιλίες με επίκεντρο την Κορεατική Χερσόνησο, οι οποίες φυσικά αφορούν το συσχετισμό δυνάμεων στην ευρύτερη περιφέρεια της Ασίας και του Ειρηνικού.

Οσον αφορά την επιλογή της Σιγκαπούρης για την πραγματοποίηση της συνάντησης, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία. Το 2012 η Σιγκαπούρη αναδείχθηκε σε «στρατηγικό εταίρο» της Ουάσιγκτον, ενώ το 2015 οι δύο πλευρές υπέγραψαν και Συμφωνία Ενισχυμένης Συνεργασίας στην Ασφάλεια.

Παράλληλα, η Σιγκαπούρη είναι μία από τις χώρες όπου η Βόρεια Κορέα διατηρεί πρεσβεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ