Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για το βιομηχανικό προλεταριάτο

Το Σάββατο 19 Μάη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό

Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Το βιομηχανικό προλεταριάτο, πρωτοπορία στον αγώνα της εργατικής τάξης για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μάη, στις 7 μ.μ., στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συναυλία αφιερωμένη στο εργατικό - επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Μπορούμε οι εργάτες να γίνουμε πρωταγωνιστές!

Στο κάλεσμα που απευθύνει στους εργάτες η ΤΟ Βιομηχανίας για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Εμπροσθοφυλακή της εργατικής τάξης, το προωθημένο της φυλάκιο είναι το βιομηχανικό προλεταριάτο, οι βιομηχανικοί εργάτες. Οι εργάτες που δουλεύουν στους κλάδους στρατηγικής σημασίας του μετάλλου, των τροφίμων, του φαρμάκου, της Ενέργειας, της χημικής βιομηχανίας, των μεταφορών, των τηλεπικοινωνιών. Γιατί εδώ παράγεται το ατσάλι, εδώ μπορούν οι εργάτες από την ίδια τους την πείρα στην παραγωγή να συνειδητοποιήσουν πως "χωρίς αυτούς γρανάζι δε γυρνά". Γιατί μέσα στο εργοστάσιο μπορεί να μάθει καλύτερα τις αξίες της οργάνωσης, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης.

Γι' αυτό το ΚΚΕ ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη της οικοδόμησης του Κόμματος μέσα στα εργοστάσια και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Γι' αυτό πιστεύουμε ότι οι μεγάλοι αγώνες θα γίνουν μέσα στα εργοστάσια. Εκεί μπορεί να πονέσει ο καπιταλιστής, εκεί μπορεί η εργατική τάξη να συνειδητοποιεί ότι "είναι τάξη για τον εαυτό της".

Γι' αυτό λοιπόν: Πάρτε και εσείς τη θέση σας στο μεγάλο μέτωπο της εργατιάς. Σπάστε το φόβο και την ηττοπάθεια. Απορρίψτε τη θεωρία της "αναποτελεσματικότητας των αγώνων". Ακούνητα και αμετακίνητα θέλουν τα πράγματα όσοι πράγματι θέλουν να μην κινηθεί τίποτα, όσοι υποστηρίζουν ότι ο καπιταλισμός είναι ανίκητος, αιώνιος (...)

Εμπρός! Μπορούμε εμείς, οι εργάτες, να γίνουμε οι πρωταγωνιστές. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες του παρελθόντος, παίρνουμε δύναμη για το παρόν και το μέλλον, για τη "νέα έφοδο στον ουρανό", που θα είναι πιο ώριμη και θα κάνει σκόνη το εκμεταλλευτικό σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ