Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Συνεχίζονται οι 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πολύμορφη πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του ΚΚΕ.

Με το συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλη και θα πυκνώσουν το Μάη και τον Ιούνη, φωτίζοντας τη λύση που προτείνει το ΚΚΕ, την απάντηση στη σημερινή βαρβαρότητα.

Μεταξύ άλλων προγραμματίζονται για την ερχόμενη βδομάδα:

Στην Αττική

Το Σάββατο 12 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Αργυρούπολης και Ελληνικού καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό, με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Μοσχάτου Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Σολωμού 30), με τίτλο: «100 χρόνια ΚΚΕ - Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο - εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Το Σάββατο 19 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Χαϊδάρι, στο ανοιχτό θέατρο δίπλα από την πύλη του στρατοπέδου, εκδήλωση αφιερωμένη στους 200 εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς του '44, με τίτλο «Γράψαμε Ιστορία - Συνεχίζουμε. Θα νικήσουμε». Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση από το συγκρότημα της ΠΟ Δυτικής Αθήνας.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Ιλιον, στο Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής, εκδήλωση με τίτλο «100 χρόνια ΚΚΕ. Δύναμή μας η πρωτοπόρα θεωρία, η πρωτοπόρα δράση, για το νέο κόσμο, τον Σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών.

-- Στις 11 π.μ., στην Αίγινα, έξω από τις φυλακές θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της ΤΕ Πειραιά, με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για την αστική δημοκρατία. Η πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία». Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ (ραντεβού αναχώρησης στις 7.30 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά).

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Μπραχάμι, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη, εκδήλωση με τίτλο: «100 χρόνια ΚΚΕ, Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού». Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα υπάρχει έκθεση αφιερωμένη στα 100χρονα του ΚΚΕ και στα 50χρονα της ΚΝΕ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα.

Σε άλλες πόλεις

Τη Δευτέρα 14 Μάη:

-- Στις 8 μ.μ., σε εκδήλωση στην Καλαμπάκα Τρικάλων (αίθουσα «Νίτσα Λιάπη»), θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 7 μ.μ., στο ΤΕΙ Κατερίνης, εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Κολοντάι «Το γυναικείο ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή». Θα μιλήσει η Λίνα Χατζηκυριάκου, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη 17 Μάη, στις 8 μ.μ., η ΤΕ Τρικάλων οργανώνει στο χώρο των Παλιών Φυλακών εκδήλωση με θέμα «Η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η συμμετοχή της αστικής τάξης της χώρας για τη στρατηγική της αναβάθμιση και ο κίνδυνος εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η στάση του εργατικού και λαϊκού κινήματος». Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα στη φιλία των λαών και στον μεγάλο Τούρκο κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

Την Παρασκευή 18 Μάη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευπαλίου Φωκίδας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και η θέση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 19 Μάη, στη Λαμία, εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου». Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 20 Μάη:

-- Στο Βόλο, στις 7.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» (κτίριο «Παπαστράτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), εκδήλωση με τίτλο «Η επίδραση του ΚΚΕ στο μορφωτικό ρεύμα στο εργατικό κίνημα του Βόλου - Οι πρώτες δεκαετίες». Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

-- Στη Φλώρινα, στις 11 π.μ., στο Επιμελητήριο, εκδήλωση με θέμα «Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή των Βαλκανίων. Το Μακεδονικό ζήτημα». Θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ