Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ωρες μεγάλης ευθύνης

Ο Τζ. Μπους μίλησε για μια «αντιτρομοκρατική» εκστρατεία δεκαετούς διάρκειας. Οι Ντ. Ράμσφελντ και ο Κ. Πάουελ δεν αποκλείουν την επέκταση των στρατιωτικών επιδρομών και σε άλλες χώρες. Το ίδιο κάνει και ο Τ. Μπλερ, εφόσον «υπάρξουν αποδείξεις»... Το FBI, με το δικό του τρόπο, «φωτογραφίζει» το Ιράν και το Ιράκ. Αλλες πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου διοχετεύουν σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι οι επόμενοι στόχοι βρίσκονται στην Ινδονησία, στις Φιλιππίνες και τη Μαλαισία. Και πάει λέγοντας...

Και την ίδια στιγμή, η μια κυβέρνηση μετά την άλλη εντείνουν τα αντιδημοκρατικά μέτρα και περιορισμούς των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καλλιεργούν την τρομοψύχωση και την ανασφάλεια. Τα όποια οικονομικά ή άλλα προβλήματα φορτώνονται στη διεθνή τρομοκρατία και, όπως πάντα, αντιμετωπίζονται προς όφελος των ολίγων και σε βάρος των πολλών. Νέες εστίες έντασης εμφανίζονται στον παγκόσμιο χάρτη, καθώς οξύνονται οι αντιθέσεις μεταξύ των «ισχυρών» και η «αντιτρομοκρατική» συμφωνία τους δεν «καλύπτει» τους ανελέητους ανταγωνισμούς και τις διαφωνίες, που προκύπτουν από τη μοιρασιά της λείας.

Ο κόσμος ολόκληρος μπαίνει σ' ένα ολοφάνερα επικίνδυνο μονοπάτι. Είναι ώρες μεγάλης ευθύνης για τους λαούς, τα οργανωμένα μαζικά κινήματα και τον καθένα μας χωριστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ