Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Διαμαρτυρία για την επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων

Κινητοποίηση σήμερα, στις 10 π.μ., στην Περιφέρεια Ηρακλείου, ενάντια στα σχέδια επέκτασης της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, οργανώνουν σωματεία του κλάδου του Εμπορίου. Η Περιφέρεια και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης σχεδιάζουν επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ και άνοιγμα όλες τις Κυριακές, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλη μέχρι το Νοέμβρη, χαρακτηρίζοντας σχεδόν όλο το νησί «τουριστική περιοχή».

Αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και την προηγούμενη χρονιά, όμως οι μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και της Περιφέρειας είχαν συναντήσει την αντίδραση εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων.

«Θα μας βρουν μπροστά τους!», είναι το μήνυμα που στέλνουν η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου. «Η επέκταση του ωραρίου και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αίτημα που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στο Εμπόριο», τονίζουν τα σωματεία σε κοινή τους ανακοίνωση. «Αυτή είναι η ''δίκαιη ανάπτυξη'' της κυβέρνησης και σ' αυτήν την κατεύθυνση συντάσσονται η πλειοψηφία στους δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, οι μεγαλέμποροι πανελλαδικά και τοπικά, αλλά και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός», συμπληρώνουν.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο Εμπόριο βρίσκεται το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, ενώ την αντίθεσή τους στη βάρβαρη επέκταση του ωραρίου έχουν εκφράσει οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και τους δήμους της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ