Πέμπτη 17 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Μεθοδεύσεις νοθείας στηρίζει η πλειοψηφία της διοίκησης

Καταγγελία από τη ΔΑΣ με αφορμή όσα προωθούνται μέσω του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ

Για ακόμα μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας - ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ), ΠΑΣΚΕ και «Ενότητα Νέα Πορεία» (μία από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ) - στηρίζει μεθοδεύσεις νοθείας και αντιδημοκρατικών τακτικών, που στόχο έχουν τη διαιώνιση του εργατοπατερισμού.

Οπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΚΑ, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου είχε δεχθεί καταγγελίες «από εργαζόμενους - μέλη του Σωματείου Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Ν. Αττικής, ακόμα και εκλεγμένων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του συγκεκριμένου σωματείου, ότι η πλειοψηφία χωρίς να παρθεί καμία απόφαση ούτε σε Γενική Συνέλευση ούτε καν σε Διοικητικό Συμβούλιο, προχώρησε σε αλλαγή του καταστατικού, παραβιάζοντας κάθε τυπική και κυρίως ουσιαστική προϋπόθεση. Το να αποφασίσουν δηλαδή τα μέλη αν εγκρίνουν τις αλλαγές ύστερα από συζήτηση στη Γενική Συνέλευση. Ενας από τους στόχους τους είναι να βαφτιστεί το σωματείο "κλαδικό" και να διπλοψηφίζουν για αντιπροσώπους στα Εργατικά Κέντρα μέσω και του πανελλαδικού σωματείου ΠΑΣΕΤΑ που στήθηκε από την πλειοψηφία και είναι ταυτόχρονα μέλος ακόμα και ο πρόεδρος του Σωματείου Ταχυδρόμων Ν. Αττικής. Είναι τέτοιο το θράσος τους που στα ασφαλιστικά μέτρα που προσέφυγαν μέλη του σωματείου, παρουσίασαν και πλαστή Γενική Συνέλευση στα γραφεία του σωματείου 40 τετραγωνικών, με 400 πλαστές υπογραφές που υποτίθεται ότι συμμετείχαν, αγνοώντας και αυτό το ίδιο το χωροταξικό πρόβλημα!».

Αυτό που τους νοιάζει είναι η διαιώνιση του εργατοπατερισμού

Στις 30/3/2018 συνεδρίασε το ΔΣ του ΕΚΑ και «πήρε απόφαση να προσφύγει ενάντια στην απόφαση του δικαστηρίου που αναγνωρίζει αυτό ως καταστατικό του σωματείου. Γιατί ακριβώς έχει παραβιαστεί κάθε αρχή και λειτουργία, αλλά κυρίως και το ίδιο το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου».

Ομως, σε δεύτερο χρόνο «πρόεδρος και γραμματέας αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την απόφαση, δεν έδιναν την έγκριση στη νομική υπηρεσία να καταθέσει την αγωγή που ήταν έτοιμη», και οι τρεις παρατάξεις αποφάσισαν να καλέσουν «έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο το Σάββατο 12/5 για να αλλάξουν την απόφασή του».

Στην έκτακτη συνεδρίαση η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΑ δεν κατάφερε να περάσει τους σχεδιασμούς της, καθώς στη σχετική ψηφοφορία το αποτέλεσμα ήταν ισοψηφία. Οι τρεις παρατάξεις, ενώ παραδέχονταν ότι το σωματείο δεν έκανε Γενική Συνέλευση, χρησιμοποίησαν το σαθρό επιχείρημα ότι δεν είναι σωστό το ΕΚΑ να κινηθεί εναντίον σωματείου! Αξιοσημείωτη είναι και η θέση του προέδρου του σωματείου και μέλους της «Ενότητας Νέας Πορείας» που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑ και δεν δέχθηκε την πρόταση να προχωρήσει το σωματείο σε Γενική Συνέλευση!

Τα γεγονότα αποδεικνύουν για ακόμα φορά αυτό που και η ΔΑΣ είχε υπογραμμίσει στην ανακοίνωση πριν από τη δεύτερη συνεδρίαση, ότι «το μόνο που τους νοιάζει είναι η διαιώνιση μιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του εργατοπατερισμού και η αναπαραγωγή των νόθων αντιπροσώπων».

Η ΔΑΣ απαιτεί την υλοποίηση της απόφασης του ΕΚΑ να προσφύγει ενάντια στην απόφαση του Ειρηνοδικείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντι-ΠΑΜΕ τύφλωση ή καταμερισμός ρόλων; (2016-10-28 00:00:00.0)
Στις 27 Γενάρη η συνέλευση στο ΕΚΛ (2013-01-03 00:00:00.0)
Ξεσκεπάστηκαν οι μεθοδεύσεις και τα «μαγειρέματα» (2001-01-31 00:00:00.0)
Προέχει η ενότητα του κλάδου (1998-10-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ