Σάββατο 19 Μάη 2018 - Κυριακή 20 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Το σύνθετο παζάρι επιβεβαιώνει και ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το ενδιαφέρον του αμερικανικού ιμπεριαλισμού να επιμείνει στο παζάρι γύρω από την Κορεατική Χερσόνησο ώστε να αντλήσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από μια πιθανή «διευθέτηση» ανέδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του στηρίζει την εφαρμογή του «νοτιοκορεατικού μοντέλου» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας και όχι «του λιβυκού». Πρόσθεσε ότι στη μετά τη λύση περίοδο θα υπάρχει «κάτι στο οποίο ο Κιμ θα περιλαμβάνεται, θα παραμείνει στη χώρα του, θα την κυβερνά, η χώρα του θα είναι πολύ πλούσια». Τέλος, όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 12 Ιούνη στη Σιγκαπούρη, επανέλαβε ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Η τοποθέτηση Τραμπ έγινε μετά από πρόσφατες δηλώσεις αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας, που είπαν ότι η κυβέρνηση «θα ξανασκεφτεί» τη Σύνοδο της 12ης Ιούνη, καταγγέλλοντας αφενός τις στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ - Νότιας Κορέας, αφετέρου παλιότερες δηλώσεις του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, ο οποίος συνέδεε την αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου με το «λιβυκό μοντέλο» «διευθέτησης» (τροφοδοτώντας συνειρμούς για πιθανή επέμβαση).

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι την Τρίτη 22 Μάη ο Τραμπ θα δεχτεί στο Λευκό Οίκο τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μουν τζε-ιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ