Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συντηρεί την αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τη ΝΔ

Τεχνητή πόλωση στο φόντο μιας εντεινόμενης εκλογολογίας συνθέτουν το πολιτικό σκηνικό, καθώς κυβέρνηση και ΝΔ πασχίζουν να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση, που αποκαλύφτηκε για πολλοστή φορά στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή την Τετάρτη για την οικονομία, και να χαράξουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές για να εξαπατήσουν το λαό.

Στον απόηχο του προκλητικού ισχυρισμού του πρωθυπουργού ότι «τα μνημόνια τελειώνουν» τον Αύγουστο και ότι η ανάκαμψη του κεφαλαίου θα έχει χαρακτήρα ...κοινωνικής δικαιοσύνης, ακριβώς τη στιγμή που «έσκασε μύτη» το επικαιροποιημένο μνημόνιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «πολεμά την έξοδο από τα μνημόνια», προκειμένου να βρει στη συνέχισή τους άλλοθι για την εφαρμογή βαθιά αντιλαϊκών μέτρων. Και πρόσθεσε: «Οι πρωτοφανείς αντιφάσεις του προέδρου της ΝΔ αναδεικνύουν και το μέγεθος του αδιεξόδου του. Το πρόγραμμά του βασίζεται στις απολύσεις, στη συρρίκνωση του Δημοσίου, στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους, στην επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά στη συντριβή της εργασίας. Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου». Σε ό,τι αφορά τα περί επίσπευσης των εκλογών, τα χαρακτήρισε «ευφάνταστα σενάρια» και τα χρέωσε στη ΝΔ.

Πάντως, σε κατάσταση εκλογικής προετοιμασίας φαίνεται να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, παραπέμποντας ωστόσο στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση. Στην απόφαση της ΚΕ, που συνεδρίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι κυβερνητικές θριαμβολογίες περί «εξόδου από τα μνημόνια» μετριάζονται, καθώς υπάρχουν αναφορές όπως ότι «το τέλος των μνημονιακών προγραμμάτων δεν συνεπάγεται και το τέλος της κρίσης» και ότι «η επώδυνη και καταστροφική περίοδος των μνημονίων προκάλεσε ή όξυνε προβλήματα, οι συνέπειες των οποίων θα χρειαστούν πολύ καιρό για να ξεπεραστούν...».

Με στόχο τη χειραγώγηση του λαού με κάλπικα διλήμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα του κομματικού μηχανισμού την «ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διαμόρφωση προοδευτικών, ριζοσπαστικών, κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα αμφισβητούν το κυρίαρχο νεοφιλελεύθερο μοντέλο (...) Είναι η ώρα για την ανασύνταξη των δυνάμεών μας, για την αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας, για το σχεδιασμό της επόμενης φάσης». Γνωστοποιεί δε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ θα συζητηθεί «το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός μεγάλου μετώπου σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ενός προοδευτικού πόλου που θα διευρύνεται συνεχώς, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ