Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Κυρώσεις για τα φασιστοειδή

Δεκτή έγινε χτες από την Ολομέλεια η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για πρόταση μομφής σε βάρος του βουλευτή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής Γ. Λαγού για το επεισόδιο που είχε προκαλέσει στην Ολομέλεια στις 22 Μάρτη, όταν επιδόθηκε σε ένα από τα γνωστά εθνικιστικά παραληρήματα του σιναφιού του, χαρακτηρίζοντας βουλευτές «προδότες και πουλημένους», ενώ κινήθηκε και απειλητικά εναντίον τους.

Η Ολομέλεια, με ευρεία πλειοψηφία (πλην ΧΑ), αποφάσισε να επιβληθεί στο φασιστοειδές το πειθαρχικό μέτρο που προσωρινού αποκλεισμού από τις συνεδριάσεις της Βουλής, διάρκειας 15 ημερών και της περικοπής του μισού της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσής του.

Η Ολομέλεια υπερψήφισε ακόμα τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών Ν. Κακλαμάνη της ΝΔ και του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου.

Οσον αφορά τον πρώτο βουλευτή, η υπόθεσή του αφορά την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθήνας και υπάρχει σε βάρος του δήμου πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Η άρση ασυλίας του βουλευτή έγινε μετά από αίτημα που εξέφρασε ο ίδιος.

Ο δεύτερος βουλευτής κατηγορείται για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους διά του Τύπου» λόγω των αναφορών του στο νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ