Παρασκευή 25 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ξεκάθαρος ο ναζιστικός χαρακτήρας της οργάνωσης

Με τη διαδικασία των αναγνωστέων συνεχίστηκε και χτες η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Χαρακτηριστικά τα έγγραφα που αναγνώστηκαν και αφορούν και δημοσιεύματα από περιοδικά, εφημερίδες της Χρυσής Αυγής (2005 - 2006) που κατέθεσε ο δημοσιογράφος και μάρτυρας στη δίκη Δ. Ψαρράς. Από το περιεχόμενο είναι ξεκάθαρα ο θαυμασμός στον Χίτλερ, στη ναζιστική Γερμανία, η πίστη στη ναζιστική ιδεολογία, η λατρεία στο Γ' Ράιχ, στα SS, η πίστη στο Εθνος - Φυλή, στον λευκό άνθρωπο, ο εγκωμιασμός των ναζί ως «ηρώων» της ανθρωπότητας κ.λπ.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, το οπισθόφυλλο περιοδικού της Χρυσής Αυγής με φωτογραφία του Χίτλερ και κείμενο που τον υμνεί και τον τιμάει. Κείμενο στην εφημερίδα τους, με τίτλο «Εθνικιστές ή ναζιστές» (6/4/2006) όπου ξεκαθαρίζεται ότι από δω και πέρα θα ονομάζονται «εθνικιστές» χωρίς να σημαίνει ότι άλλαξαν ιδέες απλά το θεωρούν «περισσότερο πολιτικά δόκιμο»... Διάσπαρτα δημοσιεύματα στην εφημερίδα της ναζιστικής οργάνωσης, που αναφέρονται στη διαδικασία «των πυρήνων υποδοχής των μελών» (η διαδικασία αναφερόταν στο καταστατικό της Χρυσής Αυγής που είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 2/7/1998, αλλά δεν υπάρχει στο καταστατικό που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στον Αρειο Πάγο μετά τις εκλογές του 2012). Κείμενο για το 1945 και τα εξήντα χρόνια μετά τη νίκη επί της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά «νικητής δεν είναι ο βάρβαρος βιαστής μουζίκος της σοβιετίας αλλά ο νεαρός αγωνιστής της Hitlerjugent που έπεσε μαχόμενος στο κατεστραμμένο Βερολίνο. Ο στρατιώτης της Wermacht και των Waffen SS που αγωνίστηκε στο ανατολικό μέτωπο ενάντια στις φονικές δυνάμεις και στις δυνάμεις του εχθρού....». Αρθρο για την επέτειο «της ανάληψης της Αρχής» και τον λόγο του Φίρερ στις 30 Γενάρη του '42.

Διαβάστηκαν, επίσης, μηνύματα που αντάλλαξε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ι. Λαγός με την Νικόλ Μπενέκη κατηγορούμενη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που αποδεικνύεται και από αυτήν τη «συνομιλία» η οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ι. Λαγό, στο στέκι «Συνεργείο» της Ηλιούπολης.

Ολοκληρώθηκε και η ανάγνωση των εγγράφων, από τον σκληρό δίσκο του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλιόπουλου, που επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης, την ιεραρχία, τη σχέση με τον αρχηγό, τη στρατιωτική δομή, τα τάγματα εφόδου, τη συνέχεια της ναζιστικής οργάνωσης πριν και μετά από το 1980. Μεταξύ άλλων, ενδεικτικές οι φωτογραφίες των ταγμάτων εφόδου με στελέχη της Χρυσής Αυγής και με τον Ηλιόπουλο, σε παράταξη, με κράνη, με ασπίδες, με τις ομοιόμορφες στολές, να εκπαιδεύονται. Εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες με Κασιδιάρη, Ματθαιόπουλο, Μπαντέμη. Φωτογραφίες με τον Ρουπακιά, σύμβολα με ελληνικές σημαίες, αετό και σβάστικα, φωτογραφίες του Ηλιόπουλου με το τατουάζ «siegheil» στο χέρι και με τον ναζιστικό χαιρετισμό, φωτογραφίες με κατασχεμένα όπλα της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικό το κείμενο για τους πυρήνες υποδοχής των νέων μελών, που απευθύνεται σε άτομα που θα μυηθούν στη ναζιστική οργάνωση, μιλάει για τα πιστεύω της και περιλαμβάνει ενότητες για την ιστορία της Χρυσής Αυγής από πριν το 1980 και μετά.

Στα μηνύματα που ανταλλάσσει, τέλος, ο Ηλιόπουλος, αναφέρεται στη σχέση Μπαλτάκου - Χρυσής Αυγής: «Με ξαναφώναξε ο Μπαλτάκος (σ.σ. πρώην στέλεχος της ΝΔ και σύμβουλος του Σαμαρά), είναι Χρυσή Αυγή βαμμένος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ