Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Με μηνύματά τους η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και η ΑΣΓΜΕ απευθύνονται στους υποψηφίους των εξετάσεων

Eurokinissi

Με την εξέταση των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στα Νέα Ελληνικά ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ αύριο, Παρασκευή, στη Νεοελληνική Γλώσσα εξετάζονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

Στους 104.040 υποψηφίους που ξεκινούν τη «μάχη» των πανελλαδικών και στις οικογένειές τους απευθύνεται με μήνυμά της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ως δάσκαλοι επισημαίνουμε στους μαθητές μας ότι το σπουδαιότερο μάθημα ήδη το έμαθαν, το μάθημα της επιμονής, της προσπάθειας, της διεκδίκησης. Ο αγώνας για τη ζωή δεν αρχίζει και κυρίως δεν ολοκληρώνεται στις αγωνιώδεις μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων. (...)

Μαθητές μας και μαθήτριές μας, είτε περάσετε σε σχολή που σας ενδιαφέρει και το προσπαθείτε, είτε όχι, να ξέρετε πως τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση που θα ακολουθήσετε στην πορεία είτε ως φοιτητές είτε ως εργαζόμενοι, και όχι ως ατομική υπόθεση, τους όρους της ζωής τούς καθορίζουν οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Πηγαίνετε λοιπόν στις εξετάσεις με ηρεμία, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Πηγαίνετε πεπεισμένοι πως η μόρφωση είναι δικαίωμά σας που πρέπει να κατακτήσετε», αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Καλή επιτυχία, καλή δύναμη και καλή πρόοδο στους υποψηφίους των πανελλαδικών εύχεται η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, καλώντας τους να δώσουν τη μάχη των εξετάσεων «με ψηλά το κεφάλι, γεμάτοι αισιοδοξία και καθαρό μυαλό».

«Ως γονείς, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία ζωής και έχοντας συχνά βρεθεί στην ίδια ή σε παρόμοια θέση με εσάς, γνωρίζουμε ότι ο δρόμος της ζωής για όλους σας, μαθητές και μαθήτριες, είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ομως, με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή πραγματικότητα!», αναφέρει η ΑΣΓΜΕ, σημειώνοντας επίσης απευθυνόμενη στους υποψηφίους: «Ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει ο καθένας και η καθεμιά μετά τις εξετάσεις, χρειάζεται είτε ως μελλοντικοί σπουδαστές να παλέψετε για τα όνειρά σας, διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμά σας στη μόρφωση, είτε ως εργαζόμενοι να διεκδικήσετε εργασία χωρίς μειωμένα ωράρια και μισθούς πείνας, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις (2024-05-30 00:00:00.0)
Ξεκινούν σήμερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ (2022-06-02 00:00:00.0)
Το θέμα είναι: Να μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! (2021-06-15 00:00:00.0)
Σαν μαχητές στις εξετάσεις και στη ζωή! (2016-05-17 00:00:00.0)
Μέχρι 25 Φλεβάρη οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές (2014-02-08 00:00:00.0)
Μήνυμα αγωνιστικής αισιοδοξίας (2011-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ