Σάββατο 23 Ιούνη 2018 - Κυριακή 24 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Με νέες δυνάμεις στη μάχη για να γίνει στήριγμα των εργατών

Η ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών την περασμένη Κυριακή στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), χωρίς νοθείες, η σημαντική ενίσχυση και η ανάδειξη σε πρώτη δύναμη της «Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΤΑΣ, συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ) σηματοδοτούν τις δυνατότητες αλλά και τις αυξημένες ευθύνες της νέας διοίκησης του ΕΚΠ και των σωματείων στον αγώνα για να γίνει το Εργατικό Κέντρο στήριγμα όλων των εργατοϋπαλλήλων της Πάτρας.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτέλεσε το επιστέγασμα της μάχης που δίνουν εδώ και μήνες συνδικάτα και εργαζόμενοι, τα ζωντανά και πιο μαζικά σωματεία της περιοχής, ενάντια στην ομάδα των εργοδοτικών συνδικαλιστών που διαμόρφωνε για χρόνια πλαστούς συσχετισμούς με όργια νοθείας, προκειμένου να μένει το ΕΚΠ υποχείριο των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους.

Χάρη μάλιστα στην παρουσία εργαζομένων από πολλά σωματεία της περιοχής, στον τόπο των αρχαιρεσιών προστατεύτηκαν οι συλλογικές διαδικασίες από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες της ομάδας Νικολάου - Καραγεωργόπουλου, ακόμα και την τελευταία στιγμή, να σταματήσει τη διαδικασία και να επιβάλει τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων.

Αποτελέσματα και συγκρότηση διοίκησης

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας έχουν ως εξής: «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση»: 52 ψήφοι και 11 έδρες (από 33 ψήφους και 4 έδρες το 2014). «Παναχαϊκό Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων» (ψηφοδέλτιο συνδικαλιστών που διαχώρισαν τη θέση τους από την ομάδα Νικολάου - Καραγεωργόπουλου και συμμετείχαν στη μάχη ενάντια στη νόθα κατάσταση στο ΕΚΠ): 13 ψήφοι και 3 έδρες. «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή»: 11 ψήφοι και 2 έδρες (από 21 ψήφους και 3 έδρες). «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Πάτρας»: 7 ψήφοι και 1 έδρα (χωρίς μεταβολή). «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις»: 1 ψήφος και καμία έδρα (από 2 ψήφους και καμία έδρα). «Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία»: 0 ψήφοι και καμία έδρα (από 63 ψήφους και 9 έδρες).

Για την εκλογή αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, από έναν αντιπρόσωπο εξέλεξαν η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» με 9 ψήφους και η «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή» με 7 ψήφους.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΠ συγκροτήθηκε σε σώμα στις 21/6, εκλέγοντας το νέο Προεδρείο και την Εκτελεστική Επιτροπή, με εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων. Από τη μυστική ψηφοφορία προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: Πρόεδρος, Σπανός Κωνσταντίνος. Αναπληρωτής πρόεδρος, Παναγοπούλου Παναγιώτα. Γενικός γραμματέας, Αγγελόπουλος Δημήτρης. Οργανωτικός γραμματέας, Παρίσης Σωτήρης. Ταμίας, Βασιλείου Βασίλης. Αποφασίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία ότι πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι οι συνδυασμοί στην Εκτελεστική Επιτροπή και έτσι οι θέσεις του αναπληρωτή γενικού γραμματέα και του εφόρου έμειναν σε εκκρεμότητα, για να ορίσουν εκπροσώπους τους οι συνδυασμοί «Εργατική Ενότητα - Ανατροπή» και «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Πάτρας».

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΑΣ χαιρετίζει «όλους τους αντιπροσώπους που πήραν μαζικά μέρος και έδωσαν απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσης και ακύρωσης των αρχαιρεσιών». «Η σημαντική αύξηση δυνάμεων της "Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", η ανάδειξή της σε πρώτη δύναμη», τονίζει, «θα βοηθήσει ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών μας. Να οργανωθεί η απάντηση απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Ταυτόχρονα, μας βάζει μπροστά σε νέες και αυξημένες ευθύνες (...) στην προσπάθεια για να αλλάξει ρότα το ΕΚΠ».

Ακόμα, χαιρετίζει «τη μαζική κινητοποίηση εργαζομένων με τα σωματεία τους, απλών ανθρώπων του μόχθου, συνταξιούχων, νεολαίας που υπερασπίστηκαν όλες αυτές τις μέρες τις συλλογικές μας διαδικασίες. (...) Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την προσπάθεια ορισμένων τίμιων συνδικαλιστών που, παρότι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, στάθηκαν παλικαρίσια σε αυτήν την πολύμηνη μάχη, είχαν ιδιαίτερη συμβολή στον αποκλεισμό της νοθείας και την εκλογή νέας διοίκησης».

Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης να συσπειρωθούν γύρω από τη νέα διοίκηση, στη μάχη ώστε το ΕΚΠ «να σταματήσει να είναι σύμμαχος των αφεντικών. Σε αυτό το καθήκον έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε και θα τα καταφέρουμε! Χρέος απέναντι στους εργαζόμενους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συμμετοχή στις αρχαιρεσίες βήμα ενίσχυσης του Σωματείου (2019-03-01 00:00:00.0)
Ξεκινάει αύριο το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας (2018-06-01 00:00:00.0)
Ιδού η απάτη και η νοθεία! (2017-12-05 00:00:00.0)
Εξω από το Εργατικό Κέντρο οι εργατοπατέρες και οι άνθρωποι της εργοδοσίας! (2017-12-02 00:00:00.0)
«Στα πράσα» πιάστηκαν για ακόμη μια φορά οι εργατοπατέρες... (2017-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ