Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεκινάει αύριο το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας

Να ξεμπερδεύουν με τους εργοδοτικούς και τους νόθους και να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης καλεί τους εργαζόμενους η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση»

Από τις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων τον περασμένο Δεκέμβρη
Από τις κινητοποιήσεις των Συνδικάτων τον περασμένο Δεκέμβρη
Για την εργατική τάξη της Αχαΐας «διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις να πεταχτούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας η βρωμιά, η απάτη και η νοθεία. Με την καθοριστική παρέμβαση των εργατών και των σωματείων, μπορεί σήμερα να έχουμε ένα ΕΚΠ αποκούμπι των εργαζομένων και όχι σύμμαχο των αφεντικών», υπογραμμίζει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΤΑΣ), καλώντας σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της μπροστά στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που γίνεται αύριο και μεθαύριο, 2 - 3 Ιούνη, ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Στη διακήρυξή της, η ΤΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αντιπροσώπους στο ΕΚΠ, τα σωματεία να πάρουν την υπόθεση υπεράσπισης των μαζικών συλλογικών διαδικασιών του Συνεδρίου στα δικά τους χέρια. Να βρεθούν το Σάββατο 2 Ιούνη, στις 5 μ.μ. και την Κυριακή 3 Ιούνη στις 9 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβρη, Συνδικάτα και εργαζόμενοι της Πάτρας είχαν προχωρήσει σε τριήμερη κινητοποίηση ενάντια στην προσπάθεια της τότε «ηγετικής» ομάδας του ΕΚΠ (τον πρώτο λόγο είχε η ΠΑΣΚΕ) να επιβάλει εκλογές νοθείας. Ακολούθησε η συνεδρίαση της διοίκησης στις 6/12, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή των εκλογών, διατυπώθηκε το αίτημα για διορισμό προσωρινής διοίκησης και εκκαθάριση του μητρώου των σωματείων - μελών. Ακολούθησε ο διορισμός της προσωρινής διοίκησης και αύριο ξεκινά το συνέδριο.

Η ΤΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης, να οργανώσουν την πάλη τους, την αντεπίθεση «για όλα όσα δικαιούμαστε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας». Και για αυτόν το λόγο, χρειάζεται σήμερα «μια διοίκηση στο ΕΚΠ που θα μπορεί να οργανώνει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία».

Είναι μια μάχη, μεταξύ άλλων, «για να απομονωθεί η ομάδα Νικολάου - Καραγεωργόπουλου που, μαζί με άλλους καλοθελητές των αφεντικών, συγκροτούν σήμερα την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ (...) Είναι αυτοί που διατηρούν δουλεμπορικό γραφείο με συγκαλυμμένο τρόπο, προμηθεύοντας τους εργοδότες με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους. Είναι αυτοί που οργίασαν με νοθείες και παρατυπίες για να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το ΕΚΠ κατ' εντολήν των εργοδοτών.

Ευθύνη έχει και η ηγεσία της ΔΑΚΕ που στήριξε την παραπάνω ομάδα στις νοθείες και παρατυπίες της και που εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης και καταδίκης των όργιων νοθείας».

«Σήμερα γίνεται ένα πρώτο βήμα για να ξεμπερδέψουμε με τη νοθεία (...) Συνεχίζουμε για ισχυρό μαζικό ταξικό κίνημα που παλεύει για το πιο μικρό και μεγάλο πρόβλημα της εργατικής τάξης στο χώρο δουλειάς και κατοικίας, χωρίς ρεφορμιστικές αυταπάτες, αλλά μέσα από την καθημερινή πάλη θα ανοίγει το δρόμο για την ολοκληρωτική δικαίωση, την τελική νίκη του εργαζόμενου λαού. Αυτό εκφράζει σταθερά και αταλάντευτα η "Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση" (ΤΑΣ).

Σε αυτόν το δρόμο καλούμε να γίνουν συνοδοιπόροι μας κάθε τίμιος συνδικαλιστής, κάθε ένας και μία που αν και δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας αναγνωρίζουν όμως την αγωνιστική συνέπεια και συνέχεια λόγων και έργων, αναγνωρίζουν τη μαχητική πρωτοπορία, μπορούν να μας εμπιστευτούν», καταλήγει η Διακήρυξη της ΤΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ