Παρασκευή 1 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Μην καρτεράτε να λυγίσουμε...

Ο Κ. Αβραμόπουλος παραδίδει στον συνθέτη τιμητική πλακέτα του Κόμματος για την προσφορά του
Ο Κ. Αβραμόπουλος παραδίδει στον συνθέτη τιμητική πλακέτα του Κόμματος για την προσφορά του
Η εκδήλωση περιλάμβανε και μεγάλη συναυλία με έργα του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, για τη συμμετοχή του οποίου ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά μας που η αποψινή εκδήλωση εορτασμού των 100 χρόνων του ΚΚΕ εδώ στη Λάρισα, στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Θωμά Μπακαλάκου, ο οποίος με τα τραγούδια του ανέδειξε τους καημούς και τις αγωνίες των ανθρώπων του μόχθου. Συντρόφευσε τους αγώνες μας, έδωσε φωνή και μελωδία σε εμβληματικούς στίχους, όπως του μεγάλου μας ποιητή Φώτη Αγγουλέ, που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας εμπνέουν, να μας γεμίζουν αισιοδοξία, δύναμη κι ελπίδα. Ναι! Το μόνο σίγουρο είναι πως εμείς...

"...Μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή

μηδ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι,

έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει..."

Ευχαριστούμε, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, από καρδιάς τον Θωμά Μπακαλάκο και τον συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη. Ευχαριστούμε όλους τους μουσικούς και ερμηνευτές».

Απαντώντας, ο Θ. Μπακαλάκος ευχαρίστησε την ΚΟ Λάρισας για την πρόσκληση να συμμετάσχει στον εορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ και είπε: «Είμαι συγκινημένος για τα όσα είπε ο Γενικός Γραμματέας. Τι έκανα εγώ; Εξέφρασα τους ανθρώπους τους οποίους ένιωσα και τίμησα με την τέχνη μου, όσο μπορούσα. Αυτό έκανα».


Στη συναυλία, που έγινε σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγωνιστικού ενθουσιασμού, παρουσιάστηκαν από το μουσικό σύνολο του εξαίρετου Λαρισαίου συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη τραγούδια του Θ. Μπακαλάκου από τον κύκλο «Τα Αγροτικά» και μια επιλογή τραγουδιών του από άλλους δίσκους του, σε ποίηση Φώτη Αγγουλέ και Κώστα Βάρναλη. Τα ερμήνευσαν οι Απόστολος Φωτιάδης, Γιώργος Γάλλος, Μαρία Φωτιάδη, Γεωργία Χατζημπαλάση, και έπαιξαν οι μουσικοί Ελπίδα Τσιακτάκη (φλάουτο), Κωνσταντίνος Σκριμπόνης (βιολί), Νίκος Γκονέλας και Αποστόλης Κωσταβέλης (κλαρινέτο), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Μιχάλης Χώτος (μπουζούκι), Στέλιος Καρφίτσας (κλασική και ακουστική κιθάρα), Γιάννης Κατσανούλης (ηλεκτρική κιθάρα), Φίλιππος Ζούκας (μπάσο), Κώστας Μίτιν (τύμπανα).

Στη σκηνή ανέβηκε και ο ίδιος ο Θ. Μπακαλάκος, ερμηνεύοντας ένα καινούριο τραγούδι του με τίτλο «Αυγερινούλα», το οποίο - όπως είπε - έγραψε για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, και κάποια άλλα χαρακτηριστικά τραγούδια του.

Στον Θ. Μπακαλάκο δόθηκε από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τιμητική πλακέτα του Κόμματος για την προσφορά του, με το μουσικό του έργο, στο λαϊκό κίνημα. Τιμητικές πλακέτες και άλλα αναμνηστικά δώρα επέδωσε σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας ο Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Θ. Μπιζαϊντές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ