Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλή για τους λαούς τα πολεμοκάπηλα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ

Ο νέος στρατιωτικός μηχανισμός που προωθούν κράτη - μέλη της ΕΕ, συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ, ενισχύει ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης

  • Σημαντικό βήμα για την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων για τη συγκρότηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων», με τη συμμετοχή αρχικά οκτώ κρατών - μελών της ΕΕ και της Μ. Βρετανίας.
  • Ο νέος αυτός στρατιωτικο-πολιτικός σχηματισμός προβλέπει κοινές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες, εκτός ευρωενωσιακών συνόρων, με διάφορα προσχήματα, όπως η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, η διευθέτηση «κρίσεων» και η «απομάκρυνση Ευρωπαίων πολιτών από επικίνδυνες ζώνες».
  • Τη συγκρότηση της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων» χαιρέτισε ο γγ του ΝΑΤΟ, με το επιχείρημα ότι «αυξάνει την ετοιμότητα» της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας έναντι των ανταγωνιστών της και λειτουργεί συμπληρωματικά στα πολεμοκάπηλα σχέδιά της ανά τον κόσμο.
  • Μεγάλες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζει τους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και αναλαμβάνει αναβαθμισμένο ρόλο για την προώθησή τους στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ