Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Καταστολή και συλλήψεις για να περάσει ο TAP μέσα από τον κάμπο

Καταδικάζει την ωμή αστυνομική βία η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ και απαιτεί τη δικαίωση των αιτημάτων των κατοίκων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις στην Καβάλα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις στην Καβάλα
Για παρεμπόδιση των εργασιών κατασκευής του αγωγού TAP συνελήφθησαν χτες το πρωί 8 κάτοικοι και μέλη της συντονιστικής επιτροπής που παλεύει για την αλλαγή όδευσης του αγωγού, στην Καβάλα. Σήμερα αναμένεται να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, με την κατηγορία της παράνομης βίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν αλλαγή της όδευσης του αγωγού ώστε να μην περάσει από τον παραγωγικό κάμπο Ζηγού - Κρυονερίου - Φιλίππων και από τα Τενάγη Φιλίππων. Χτες η αστυνομία βρέθηκε στα χωράφια έξω από τον οικισμό Νέου Ζυγού Καβάλας, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού. Και ενώ οι εργασίες εκτελούνται παράνομα, καθώς εκκρεμεί η απόφαση των δικαστηρίων, όπου έχουν προσφύγει κάτοικοι και φορείς, η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή και σύλληψη 8 ατόμων, ανάμεσά τους δημοτικών συμβούλων και απεργών πείνας.

Την άμεση αποφυλάκιση όλων των κρατούμενων αγωνιστών και απεργών πείνας και τη δικαίωση του αγώνα τους με πολιτική απόφαση απαιτεί η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ.

Η Οργάνωση του Κόμματος καταδικάζει την ωμή αστυνομική βία και τις δικαστικές διώξεις, και αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη συμπεριφορά του πολυεθνικού ενεργειακού κολοσσού. Τονίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψαν μαζί του οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και την οποία υλοποιεί η σημερινή, συνδέεται με τους επικίνδυνους για τους λαούς της περιοχής ανταγωνισμούς για το ποια οικονομικά συμφέροντα θα κυριαρχήσουν στο χώρο της Ενέργειας.

Σε άλλο σημείο, σημειώνει ότι η καταστολή έχει γίνει «νύχι - κρέας» με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και αυτό είναι άλλη μια επιβεβαίωση της στρατηγικής σύμπλευσης με τις προηγούμενες κυβερνήσεις: «Δεν είναι μόνο ότι συμφωνούν στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, αλλά κάνουν και ό,τι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν την όσο γίνεται απρόσκοπτη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Η ΤΕ Καβάλας υπενθυμίζει άλλωστε ότι «οι προηγούμενοι χτυπούσαν με ΜΑΤ τους απεργούς της Χαλυβουργίας για να σπάσει η απεργία, ο ηρωικός τους 9μηνος αγώνας, επιστράτευαν τα "μαθητοδικεία" και τα "αγροτοδικεία", απαντούσαν με χημικά και βία απέναντι σε κάθε δίκαιο αγώνα». Ενώ «οι σημερινοί, στα ίδια χνάρια, στέλνουν τα ΜΑΤ στους απεργούς της ΒΦΛ για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Λαυρεντιάδη, σπάνε με την αστυνομία την απεργία στη "ΣΕΛΕΚΤΑ" στο Νέστο, χτυπούν με τα ΜΑΤ και με πρωτοφανή αγριότητα φοιτητές στην Αθήνα όταν επιχειρούν να γκρεμίσουν συμβολικά το άγαλμα του μακελάρη των λαών Τρούμαν σε αντιπολεμική διαδήλωση. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν είναι το ίδιο: Οποιος παλεύει και διεκδικεί θα καταστέλλεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ