Τετάρτη 27 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η δίκη των δύο σπουδαστών

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων, φοιτητών και σπουδαστών στις 9 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Από την καταστολή της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης τον περασμένο Απρίλη

Eurokinissi

Από την καταστολή της αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης τον περασμένο Απρίλη
Με κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων, φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι δηλώνουν για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη τους στους δύο σπουδαστές που δικάζονται μετά τη σύλληψή τους στο αντιιμπεριαλιστικό φοιτητικό συλλαλητήριο τον περασμένο Απρίλη.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλεί σωματεία και συνδικαλιστές το ΠΑΜΕ. Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η ΟΓΕ. Την αλληλεγγύη τους στους σπουδαστές εκφράζουν με ψηφίσματά τους και καλούν στην κινητοποίηση οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΕΥΠ, ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΤΡΟΔ, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας και οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Φιλοσοφικής, Δασκάλων και Ιστορικού - Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ναυπηγών, Πολιτικών Μηχανικών και Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Οι δύο σπουδαστές διαδήλωναν ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, μαζί με φοιτητές και εργαζόμενους, τη Δευτέρα 16 Απρίλη στην Αθήνα. Εκείνη τη μέρα είχαν έρθει αντιμέτωποι, όπως δεκάδες συνάδελφοί τους, με την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, που επιστρατεύτηκαν για να υπερασπιστούν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, και ήταν ανάμεσα στους πολλούς διαδηλωτές που είχαν τραυματιστεί. Επιδιδόμενη σε όργιο καταστολής απέναντι σε φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενους, η κυβέρνηση διαφήμισε την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, χτυπώντας άγρια διαδηλωτές και προστατεύοντας με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων ένα άγαλμα - απολίθωμα του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ανοιξαν κεφάλια και χτυπούσαν στο ψαχνό. Σκοπό δεν είχαν απλώς να εμποδίσουν το γκρέμισμα του αγάλματος, αλλά να τσακίσουν, να συλλάβουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα έξι διαδηλωτές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και να συλληφθούν οι σπουδαστές Στράτος Καρύδας και Κώστας Φραγκουλόπουλος.

Οι δύο σπουδαστές συνελήφθησαν με ανυπόστατες και αναληθείς κατηγορίες, όπως: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Στο πλευρό των δύο νέων βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, όπως θα βρεθούν και σήμερα, δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σωματεία και μαζικοί φορείς, δηλώνοντας πως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι». Επίσης, δεκάδες Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο, με κοινό τους μήνυμα, καταδίκασαν την καταστολή και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους δύο σπουδαστές.

Η σημερινή δίκη πραγματοποιείται μετά από αναβολή που δόθηκε τον Απρίλη, μετά από αίτημα των συνηγόρων των σπουδαστών, προκειμένου να προσκομιστεί το βιντεοληπτικό υλικό που συνδέεται άμεσα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και αποδεικνύει, όπως τόνισαν, το αβάσιμό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ