Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τίμησαν τον Καπετάν Διαμαντή στη Φωκίδα

Εκδήλωση τιμής για τον κομμουνιστή Γιάννη Κομνά Αλεξάνδρου, τον ξακουστό Διαμαντή, πραγματοποιήθηκε στη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) Φωκίδας την Κυριακή 24/6. Ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ και Αντιστράτηγος, Διοικητής της 2ηςΜεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στη Ρούμελη, τιμήθηκε από δεκάδες αγωνιστές, μέλη και φίλους του ΚΚΕ. Ανάμεσά τους και συναγωνιστές του καπετάνιου, όπως οι μαχήτριες της μεραρχίας του Κατίνα Μανιτάρα και Σοφία Τρίψα, που κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη του. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ΕΠ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας του ΚΚΕ, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και την Ενωση Φίλων Μνήμης Διαμαντή, και πραγματοποιήθηκε στο πατρικό σπίτι του καπετάνιου που έχει διαμορφωθεί και λειτουργεί ως μουσείο.

Το «παρών» έδωσαν απόγονοι μαχητών και μαχητριών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ από τα Παραρτήματα Βύρωνα, Μελισσίων - Πεντέλης, Πετρούπολης, Περιστερίου, Πολίχνης Θεσσαλονίκης και Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αλέκου Γώγου, προέδρου της Ενωσης Φίλων Μνήμης Διαμαντή, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του θρυλικού καπετάνιου. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας.


Στεφάνια κατέθεσαν συμμαχητές του Καπετάν Διαμαντή
Στεφάνια κατέθεσαν συμμαχητές του Καπετάν Διαμαντή

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ