Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α.)

Με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α.)
Με τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων (ΑΞ.Ι.Α.)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος της Βουλής, και ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ. Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου συμμετείχαν η πρόεδρος Αποστολίδου Καίτη, ο γραμματέας Καπετανάκης Γιώργος, η ταμίας Μιχαλοπούλου Παρασκευή και το μέλος του ΔΣ Γραμματόγλου Ζωή.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου παρέδωσαν αναλυτικό κείμενο με τις θέσεις της Ομοσπονδίας και ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με καρκίνο και οι οικογένειές τους. Ανέδειξαν το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας, τα προβλήματα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Πρόληψη, τη μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των ασθενών σε εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής κ.ά. Τόνισαν την έλλειψη δημόσιων ξενώνων για την υποστήριξη των καρκινοπαθών και των συνοδών τους, που μετακινούνται για τις ανάγκες της θεραπείας τους καθώς και των υποδομών για τις ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου. Εθεσαν την ανάγκη δημιουργίας εθνικού μητρώου νεοπλασιών και ζήτησαν τη συνεργασία και τη στήριξη του ΚΚΕ για την επίλυση των προβλημάτων.

Με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου
Με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας, για τη δωρεάν πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών με καρκίνο, την αντιμετώπιση από το κράτος των ελλείψεων σε φάρμακα, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιων ξενώνων και δομών για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου.

Το ΚΚΕ θα μελετήσει και θα αξιοποιήσει τις αναλυτικές θέσεις της Ομοσπονδίας στην παρέμβασή του στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στο μαζικό λαϊκό κίνημα για την προβολή και τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα των ασθενών με καρκίνο.

Να αποκατασταθεί το δικαίωμα απονομής συντάξεων χηρείας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε, χτες, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., αποτελούμενη από την κα Δεληγιάννη Καλλιόπη, Α' αντιπρόεδρο και την κα Ντελλή Παναγιώτα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύζυγοι θανόντων, που πλήττονται από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική και ιδιαίτερα με το άρθρο 12 του ν. 4387/16, το οποίο αποτελεί πλήγμα στο δικαίωμα της σύνταξης χηρείας. Δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να ασκεί πίεση και μέσα στη Βουλή, για την κατάργηση του άρθρου 12 και την αποκατάσταση του δικαιώματος απονομής συντάξεων χηρείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ