Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς

Η διενέργεια δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι το βασικό αίτημα που διαμορφώθηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι παρά τους υψηλούς τόνους και την ονοματολογία, κοσμοπολίτες και εθνικιστές συναντιούνται στο στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων.

Τη διευρυμένη κοινή συνεδρίαση συγκάλεσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι δήμων και αντιπεριφερειών από ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, Ιερές Μητροπόλεις, πανεπιστήμια, Επιμελητήρια κ.ά.

Το ψήφισμα που υιοθετήθηκε, χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών «σοβαρή διπλωματική και εθνική ήττα επιζήμια για τα συμφέροντα και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει ότι «καμιά ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε αναγνωρίσει "μακεδονική" εθνότητα ή "μακεδονική" γλώσσα» και δηλώνει με σαφήνεια ότι «στηρίζουν το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Στο μεταξύ, με συνθήματα όπως «Στην Πρέσπα οι προδότες, εδώ οι πατριώτες», μέλη χριστιανικών σωματείων πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, ενώ συγκέντρωση για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» πραγματοποιήθηκε και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης από ακροδεξιές ομάδες.

Οι σύμβουλοι του ΚΚΕ

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και στα Δημοτικά Συμβούλια των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας δεν συμμετείχαν στη χτεσινή φιέστα.

Σε κοινή δήλωσή τους σημειώνουν: «Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και του προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, για την κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας και των ΔΣ των 38 δήμων της Κ. Μακεδονίας, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και FYROM, έρχεται σαν συνέχεια της συνέντευξης Τύπου, όπου δήλωσαν στους γνωστούς "πατριωτικούς" τόνους ότι θα πρωτοστατήσουν στο σταμάτημα της συμφωνίας.

Οσοι όμως βγαίνουν σήμερα στα κάγκελα δηλώνοντας "πατριώτες", κοροϊδεύουν τον λαό γιατί συμπίπτουν και συμφωνούν πάνω στη στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που οδηγούν σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

Τα ταξίδια και οι απανωτές επισκέψεις και συναντήσεις με τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ είναι άλλωστε στο καθημερινό πρόγραμμα του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, και των υπόλοιπων δημάρχων. Είναι αυτοί που πρωτοστατούν μαζί με την κυβέρνηση, στην πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας.

Επισημαίνουμε ότι ο αληθινός λαϊκός πατριωτισμός εκφράζεται γνήσια μόνο στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ενάντια στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και τους πολέμους. Γι' αυτό και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους και την κοινή τους πάλη ενάντια σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στον εθνικισμό, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και να μην υπάρχει κανείς εφησυχασμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ