Παρασκευή 29 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ζητούν να πάνε στις χώρες που επιθυμούν και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή

Περιοδεία στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά όπου ζουν εγκλωβισμένοι σε μια προβλήτα περίπου 2.500 άνθρωποι χωρίς προοπτική, εξαιτίας της πολιτικής ΕΕ και κυβέρνησης, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή. Στην περιοδεία συμμετείχε και ο κομμουνιστής δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.

Ο Γ. Γκιόκας καλώντας τους πρόσφυγες να συμμετάσχουν μαζικά σήμερα και αύριο στο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο της ΚΟ Αττικής, τους μετέφερε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στην υποκρισία των άλλων κομμάτων και της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που είναι συνένοχοι για το δράμα τους, αφού το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η ΕΕ έχουν βάλει το χέρι τους για να ξεριζωθούν εκατομμύρια άνθρωποι λόγω της φτώχειας, των πολέμων, του εθνικισμού και του ρατσισμού που υποδαυλίζουν. Επίσης, τους ενημέρωσε για τις ακόμα πιο αντιδραστικές κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τις οποίες εντείνονται τα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των προσφύγων. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που από τη μία στηρίζει τις στρατιωτικές επεμβάσεις, ως δραστήριο μέλος των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, ενώ ψηφίζει και εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της ΕΕ για τους πρόσφυγες, όπως την κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας και όλες τις αποφάσεις που τους έχουν εγκλωβίσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας με τον βουλευτή, όλοι οι πρόσφυγες έθεσαν το ζήτημα της επιτάχυνσης της διαδικασίας για επανένωση των οικογενειών και της χορήγησης εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν. Επιπλέον, του επισήμαναν τις κακές συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν. Υπενθύμιζαν, χαρακτηριστικά, ότι χρειάστηκε πέρσι να πνιγεί ένα παιδί στη θάλασσα του Σκαραμαγκά για να παρθούν μέτρα στην προβλήτα και να μπουν κάγκελα. Στο χώρο διαμένουν Σύροι, Αφγανοί, Κούρδοι του Ιράν και Γιεζίντι.

Το ότι όλες οι υπηρεσίες έχουν ανατεθεί σε ΜΚΟ χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο, αφού η δραστηριότητά τους σταματά όταν παύει η χρηματοδότηση... Ετσι υπάρχουν χρονικές περίοδοι που οι παρεχόμενες υπηρεσίες, όπως η καθαριότητα, έχουν μεγάλες ελλείψεις, ενώ χαρακτήρισαν χαμηλής ποιότητας το πρόγραμμα σίτισης που έχουν αναλάβει ΜΚΟ και εταιρείες κέτερινγκ. Μετά την αποχώρηση του Ερυθρού Σταυρού ο οποίος διατηρούσε ιατρείο στη δομή έχουν υποβαθμιστεί οι παροχές Υγείας, αφού το υπάρχουν ιατρείο είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Επίσης, αρκετοί πρόσφυγες δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή τους που γινόταν από ΜΚΟ η οποία έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί να μην παίρνουν όλες τις παροχές που δικαιούνται, όπως το μικρό χρηματικό επίδομα.

Μιλώντας με πρόσφυγες ο βουλευτής του Κόμματος επεσήμανε, ανάμεσα στα άλλα, ότι το ΚΚΕ βρίσκεται διαρκώς κοντά τους, όλο το χρόνο, στους χώρους όπου ζουν ή εργάζονται. Τους κάλεσε να οργανωθούν στα εργατικά συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις, να παλέψουν μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, για τον άμεσο απεγκλωβισμό τους από την Ελλάδα, για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ