Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η ώρα των υπολογισμών

Ο Νινιάδης πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού επί της Λιλ

Sportidea

Ο Νινιάδης πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού επί της Λιλ
Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα στον Ολυμπιακό μετά τη νίκη επί της Λιλ για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και πέρασαν τους εαυτούς τους και όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι από... σαράντα κύματα, πήραν τη νίκη κρατώντας τις ελπίδες για πρόκριση στον επόμενο γύρο ακέραιες.

Ομως, αυτό δε σημαίνει ότι ο δρόμος για την επιτυχία θα είναι εύκολος, καθώς δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι μόνοι τους έκαναν τα δύσκολα... δυσκολότερα. Ετσι λοιπόν τώρα, μετά τους τέσσερις αγώνες που έχουν δώσει στην Ευρώπη, έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια προκειμένου να δουν πόσους βαθμούς χρειάζονται και ποια αποτελέσματα θα τους οδηγήσουν στην επόμενη φάση.

Ο Τάκης Λεμονής, όπως ήταν φυσικό, δε θέλει να βάλει τους παίκτες του σε αυτή τη διαδικασία και προτιμά να τους ζητήσει να αγωνιστούν στο «Ολντ Τράφορντ» απέναντι στη Μάντσεστερ με σοβαρότητα και προσοχή. Το κακό στην όλη ιστορία όμως είναι ότι το άγχος για την επίτευξη του στόχου, που είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, ίσως λειτουργήσει ανασταλτικά στους παίκτες του, ειδικά σε εκτός έδρας αγώνα.

Τα σενάρια για την πρόκριση στην επόμενη φάση είναι αρκετά και φαντάζουν «ακατόρθωτα». Ομως σημαντικό στην όλη ιστορία είναι τα αποτελέσματα να έρθουν όπως τα θέλει ο πειραϊκός σύλλογος. Ας τα δούμε όμως αναλυτικότερα: ο μόνος σίγουρος δρόμος που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη β' φάση των ομίλων και με δεδομένο τη βαθμολογία που έχει διαμορφωθεί στον 7ο Ομιλο (Λα Κορούνια 8, Μάντσεστερ 6, Λιλ και Ολυμπιακός 4) είναι οι δύο νίκες σε Αγγλία και ΟΑΚΑ απέναντι στους «κόκκινους» και στους Ισπανούς. Από την άλλη, η ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ» και η επικράτηση επί της Λα Κορούνια, δίνει τη δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να ελπίζουν πως θα πάρουν το εισιτήριο, αλλά θα χρειαστούν τη νίκη των τελευταίων επί της Λιλ, αλλά και την επικράτηση των Γάλλων απέναντι στην ομάδα του Φέργκιουσον. Τέλος, σε περίπτωση ήττας στην Αγγλία και νίκης στο τελευταίο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες του Λεμονή αποχαιρετούν τις διοργανώσεις της «Γηραιάς Ηπείρου».

Σε ό,τι αφορά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, χρειάζεται μόνο τη νίκη επί της Λα Κορούνια, αλλά και δύο ισοπαλίες της Λιλ στα ισάριθμα παιχνίδια που της απομένουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ