Τετάρτη 4 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου

Το κατώφλι των φυλακών πέρασε χτες το μεσημέρι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, αφού το πενταμελές Εφετείο αναστολών έκανε δεκτή την αίτηση για αποφυλάκιση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος πρόκειται να παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνηγόρων του στον Αρειο Πάγο, αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβρη σε κάθειρξη 19 χρόνων για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σχετικά με την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων «Tor - M1» και τα γερμανικά υποβρύχια. Τότε, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά μία χρονιά την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

Στις 4/5/2017, ο Α. Τσοχατζόπουλος είχε αποφυλακιστεί και πάλι με περιοριστικούς όρους. Στις 31/10 της ίδιας χρόνιας, ωστόσο, έπειτα από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ