Παρασκευή 13 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Τραμπ από χτες στη Βρετανία

Μια «φιλόδοξη διμερή συνεργασία» προσδοκά η Μέι

Από την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου στο Λονδίνο

Copyright 2018 The Associated

Από την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου στο Λονδίνο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ βρίσκεται από χτες στο Λονδίνο και σήμερα θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τ. Μέι, ενώ έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον πρώην Βρετανό ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε τη Δευτέρα, αντιδρώντας στο «ήπιο» Brexit που προωθεί η κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει ισχυρότερη συμμαχία από αυτήν την ιδιαίτερη σχέση που μοιραζόμαστε με τις ΗΠΑ και δεν θα υπάρξει πιο σημαντική συμμαχία κατά τα προσεχή έτη», δήλωσε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε ότι αναμένει «συζητήσεις σχετικά με το πώς θα δημιουργήσουμε μια ενισχυμένη, φιλόδοξη και αδιάλειπτη εμπορική συνεργασία». Οι συνομιλίες των δύο ηγετών θα επικεντρωθούν στις σχέσεις με τη Ρωσία, το εμπόριο, το Brexit και τη Μέση Ανατολή.

Σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Μέι για το «Brexit», ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Δεν είναι αρμοδιότητά μου να πω. Θα ήθελα να δουλέψουν γρήγορα πάνω σε αυτό. Ο κόσμος ψήφισε για "χωρισμό" (σ.σ. ΕΕ - Βρετανίας), οπότε φαντάζομαι ότι αυτό θα κάνουν. Αλλά ίσως παίρνουν λίγο διαφορετικό δρόμο, επομένως δεν ξέρω αν ψήφισαν γι' αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ