Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Να αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια οι πληγέντες αγρότες

Με χρεοκοπία απειλούνται πολλά αγροτικά νοικοκυριά στο νομό Γρεβενών. Στο μεγάλο κόστος παραγωγής, στα δυσβάσταχτα χρέη στις τράπεζες και στα ασφαλιστικά ταμεία έρχονται να προστεθούν οι πολύ χαμηλές τιμές σε σιτηρά και κριθάρι. Επιπλέον, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν την ποιότητα των σιτηρών σχεδόν σε όλα τα χωριά του νομού, οδηγώντας τους αγρότες σε απόγνωση.

Την ίδια κατάσταση αντιμετωπίζουν οι κερασοπαραγωγοί του νομού, που είδαν μείωση της παραγωγής εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του Απρίλη και καταστροφή του μεγαλύτερου μέρους της από τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Η Τομεακή Επιτροπή Γρεβενών του ΚΚΕ ζητά την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και μέσω του ΕΛΓΑ να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες στο 100% και στην πραγματική τους αξία για το σύνολο των καταστροφών.

Ταυτόχρονα, καλεί τους αγρότες να μην σκύψουν το κεφάλι, να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους, να δημιουργήσουν Επιτροπές Αγώνα και να εναντιωθούν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Να διεκδικήσουν: Να γίνουν άμεσα από τον ΕΛΓΑ οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών. Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς. Να παγώσουν οι οφειλές, προσαυξήσεις, τόκοι υπερημερίας και να μην γίνει καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών των πληγέντων αγροτών ώσπου να αποζημιωθεί η απώλεια παραγωγής τους από τον ΕΛΓΑ, που συνήθως γίνεται με καθυστέρηση πάνω από ένα χρόνο, όπως για τις ζημιές του 2017, που ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% των αποζημιώσεων.

Τέλος, καλεί τους αγρότες να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική που τους ξεκληρίζει και να δυναμώσουν την πάλη τους εναντίον της, να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ.

  • Φέρνοντας το θέμα στη Βουλή, το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ