Πέμπτη 19 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Συνάντηση με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Βιετνάμ

Από την επίσκεψη της βιετναμέζικης αντιπροσωπείας στα γραφεία του ΠΑΜΕ
Από την επίσκεψη της βιετναμέζικης αντιπροσωπείας στα γραφεία του ΠΑΜΕ
Αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Βιετνάμ (VGCL), με επικεφαλής την αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Nguyen ThiThu Hong, επισκέφθηκε χτες τα γραφεία του ΠΑΜΕ, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπροσωπεία του. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την κατάσταση στις δυο χώρες, καθώς και συζήτηση για την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων, μελών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Μια μέρα νωρίτερα, την Τρίτη, αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα του Βιετνάμ επισκέφτηκε τα γραφεία του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του σωματείου. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς του Δημοσίου της ΠΣΟ, υπεύθυνος για την Ευρώπη, Μπάμπης Βορτελίνος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι δύο αντιπροσωπείες αλληλοενημερώθηκαν για την κατάσταση του εργατικού κινήματος στις δύο χώρες. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν στην ανάγκη ανάπτυξης των δεσμών τους, ενώ από τη μεριά της βιετναμέζικης αντιπροσωπείας υπήρξε και πρόσκληση για το συνέδριό τους που θα πραγματοποιηθεί το 2019.

  • Νωρίτερα αυτόν το μήνα, στις 5 Ιούλη, επισκέφτηκε το ΠΑΜΕ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας UTS από τη Σενεγάλη, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της. Συζητήθηκε η κατάσταση στις δύο χώρες, όπως και η ανάγκη στήριξης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Η αντιπροσωπεία της UTS επισκέφτηκε επίσης τα γραφεία της Ομοσπονδίας Τροφίμων, όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ