Πέμπτη 26 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλλο ένα πλοίο του θανάτου στον Πειραιά

Αλλο ένα πλοίο του θανάτου κατέπλευσε στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, την Τρίτη έδεσε εκεί, με προγραμματισμό να παραμείνει στο λιμάνι για 4 μέρες, η ναυαρχίδα του 6ου στόλου των ΗΠΑ, που περιπολεί σε Ευρώπη και Αφρική, «USS Mount Whitney».

Προηγουμένως είχε αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα, συμμετέχοντας στην άσκηση «Sea Breeze 2018», που διοργανώθηκε από ΗΠΑ και Ουκρανία, και «έτρεξε» σχεδόν παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν στο Ελσίνκι. Συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελλάδα, Γεωργία, Δανία, Εσθονία, Καναδά, Λιθουανία, Μολδαβία, Νορβηγία, Ρουμανία, Πολωνία, ΗΠΑ και Τουρκία. Η ελληνική συμμετοχή αφορούσε έναν αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ως επιτελικό και μια ομάδα εκπαιδευτών από το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής που εδρεύει στη Σούδα.

Η παρουσία της ίδιας της ναυαρχίδας του αμερικανικού 6ου Στόλου στην άσκηση σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της στρατιωτικής παρουσίας του ευρωατλαντικού άξονα στη Μαύρη Θάλασσα. Το αγκυροβόλιό του κατόπιν στον Πειραιά δείχνει τη σημασία του διαύλου του Αιγαίου, αλλά και την κρίσιμη υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στις τέτοιες επιχειρήσεις και αποστολές των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην κόντρα τους με τη Ρωσία για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ