Πέμπτη 26 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Διεκδικούν μέτρα πυροπροστασίας

Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Από την παράσταση διαμαρτυρίας
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες, Τετάρτη, σωματεία και φορείς της Μαγνησίας στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνη, διεκδικώντας άμεσα μέτρα πυροπροστασίας. Κάλεσαν σε αγωνιστικό συναγερμό όλες τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, ενώ εξέφρασαν εκ μέρους των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές στην Ανατ. Αττική, καθώς και τη συμπαράστασή τους στους τραυματίες και τους πυροπαθείς. Ακόμα, καλούν το λαό της Μαγνησίας να συνδράμει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέγουν στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης (βλ. σελ. 7).

Τα Σωματεία και οι φορείς στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η καταστροφική πυρκαγιά με τις εκατόμβες θυμάτων και τραυματισμένων στην Αττική ήρθε λίγες ώρες μετά την πυρκαγιά στη Σκόπελο, που μόνο από τύχη, εξαιτίας της αλλαγής του ανέμου, δεν οδήγησε σε τραγωδία. Και όλα εξαιτίας της ανυπαρξίας κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, της σταθερής έλλειψης μέτρων και μέσων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης.

Ιδιαίτερα για τη Σκόπελο, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι αν και στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγιναν έγκαιρα καταγγελίες για σοβαρές ελλείψεις στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, στην απομάκρυνση πεσμένων δέντρων κ.τ.λ., όχι μόνο δεν πάρθηκαν μέτρα, αλλά γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες του παιχνιδιού με το μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα στην Περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Απαιτούνται άμεσα μέτρα τώρα σε όλη τη Μαγνησία.

Και αυτό επειδή στην ίδια κατάσταση με τη Σκόπελο είναι αρκετές περιοχές σε όλο το νομό και στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος του δήμου Βόλου, όπου υπάρχουν οικισμοί σε δενδρώδεις εκτάσεις.

Απαιτούμε από την Περιφέρεια και τους δήμους της Μαγνησίας, από την κυβέρνηση άμεσα και χωρίς καθυστέρηση να ενεργήσουν ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Οι παραπάνω φορείς γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τις ανεπάρκειες, τα μέσα και τις υποδομές που απαιτούνται για την άμεση πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οποιαδήποτε κωλυσιεργία θα είναι απόδειξη εγκληματικής αμέλειας που θυσιάζει τις ανθρώπινες ζωές στο βωμό των ματωμένων πλεονασμάτων, της υποταγής των όποιων έργων αποφασίζονται με γνώμονα την κερδοφορία και τη λεγόμενη ανάπτυξη, που στα αποκαΐδια της Αττικής είδαμε το πραγματικό ταξικό της πρόσωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ