Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ»
Με άθλιες μεθοδεύσεις διέγραψαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Με ένα «απόσπασμα πρακτικού» από μια «γενική συνέλευση» που υποτίθεται πως έγινε το Νοέμβρη του 2016, η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου στις «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη» υποστηρίζει πως έχουν διαγραφεί από το σωματείο οι εκλεγμένοι στα όργανά του με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).

Η διοίκηση του σωματείου συστηματικά δεν καλεί στις συνεδριάσεις των οργάνων τούς εκλεγμένους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Το γεγονός έχει επανειλημμένα προκαλέσει τις αντιδράσεις της ΔΑΣ, στις οποίες η πλειοψηφία «απαντά» τώρα με τον ισχυρισμό ότι οι εκλεγμένοι Αχμέτ Μουσταφά, Πέτρος Τσίγκας και Στέλιος Στύλας δεν είναι μέλη του σωματείου, αλλά έχουν διαγραφεί από τις 6/11/2016!

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η Γενική Συνέλευση που επικαλούνται δεν έγινε ποτέ, οι εργαζόμενοι δεν κλήθηκαν να πάρουν μέρος, δεν έγινε καμία σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο του σωματείου. Στην ανακοίνωσή της, με την οποία προχωρά σε εξορμήσεις στα καταστήματα της επιχείρησης, η ΔΑΣ στέκεται ιδιαίτερα στους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία «ενεργεί λες και το σωματείο είναι τσιφλίκι της, καταπατώντας κατάφωρα το καταστατικό λειτουργίας του».

«Το αμέσως επόμενο διάστημα το επιχειρησιακό σωματείο πηγαίνει σε εκλογές και, θέλοντας να το κρατήσουν ως δεκανίκι της εργοδοσίας, διαγράφουν τα εκλεγμένα μέλη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ», επισημαίνει η ΔΑΣ. Στην ίδια κατεύθυνση, επισημαίνει πως με τις διαγραφές «θέλουν να έχουν "το ελεύθερο" να υπογράφουν συμβάσεις για εμάς χωρίς εμάς, όπως έπραξαν στις 30/1/2018, χωρίς καμία ενημέρωση των εργαζομένων τους οποίους τάχα εκπροσωπούν».

«Η επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι ενορχηστρωμένη από την εργοδοσία, βάζοντας μπροστά ανθρώπους που εξαγοράστηκαν και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων», καταλήγει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Στο φόντο αυτό απευθύνει στους εργαζόμενους το εξής κάλεσμα: «Είναι καιρός να γυρίσουμε τη πλάτη στους εργοδοτικούς, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να δυναμώσουμε την αντιπαράθεση, να πετάξουμε έξω τους ανθρώπους της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ