Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή Γενική Συνέλευση, από τις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλεί τους εργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη σημαντική εξέλιξη, προϊόν του αγώνα τους, που αφορά στην εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για την ένταξή τους στο καθεστώς των ΒΑΕ.

Οπως αναφέρει, αύριο είναι «η καταληκτική ημερομηνία των διαπραγματεύσεων με την εργοδοσία. Αναμένουμε τις τελικές απαντήσεις τους στο δίκαιο αίτημα όλων των εργαζομένων στο λιμάνι για: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. 6μελή πόστα. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου».

«Ολοι στη Γενική Συνέλευση (...). Καλούμε όλους τους εργαζομένους στο λιμάνι, να συσπειρωθούν στο σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα για τα δίκια μας», τονίζει.

«Οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα!»

Η θετική εξέλιξη σχετικά με τα ΒΑΕ, σημειώνει η ΕΝΕΔΕΠ, «είναι αποτέλεσμα των μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων όλων των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ. Κινητοποιήσεις που πρωτοστάτησαν όλοι οι εργαζόμενοι, τα μέλη και το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ. Αποτελεί απάντηση σ' αυτούς που σήμερα καλλιεργούν την ηττοπάθεια, που αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που υπηρετούν τα "θέλω" της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι, οι αγώνες μας έχουν αποτέλεσμα. Οσο και να προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον απεργιακό μας αγώνα οι "συνδικαλιστές" του "νέου" εργοδοτικού σωματείου, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι όταν οι εργαζόμενοι παλεύουν για το δίκιο τους μπορούν να κερδίσουν.

Παλεύουμε για καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Να μπορούμε να γυρνάμε σώοι, αβλαβείς και με αξιοπρέπεια στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Ο,τι κερδήθηκε μέσα στο λιμάνι, ήταν αποτέλεσμα των δικών μας αγώνων.

Εχουμε πλέον κατακτήσει τη δική μας πείρα μέσα από τους δικούς μας αγώνες, μέσα από τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα που όλοι μαζί αποφασίσαμε. Πότε δεν διστάσαμε μπροστά σε απειλές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ