Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το Σάββατο 15/9 η εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες

Από συγκέντρωση της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής ενάντια σε επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες
Από συγκέντρωση της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής ενάντια σε επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες
«100 χρόνια παλεύουμε για την ενότητα της εργατικής τάξης στη χώρα μας και διεθνώς. Συνεχίζουμε αταλάντευτα με στόχο το σοσιαλισμό - κομμουνισμό». Με τον τίτλο αυτό η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής Αττικής του ΚΚΕ καλεί Ελληνες και μετανάστες εργάτες στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, στο Μενίδι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

-- Ομιλία από τον Γιάννη Καρασούλο, μέλος της Επιτροπής Μεταναστών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-- «Ο Πόντος ξέρει από ξεριζωμούς και προσφυγιά»: Μουσικό αφιέρωμα από ποντιακό συγκρότημα.

-- Αφιέρωμα στα εργατικά τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.

-- Μουσικό αφιέρωμα από Ινδικό συγκρότημα.

Για το περιεχόμενο και την προετοιμασία της εκδήλωσης, ο Αλέξανδρος Κάμπας, μέλος της ΠΕ Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, αναφέρει ότι η Οργάνωση του Μενιδίου εδώ και χρόνια έχει καταφέρει να αναπτύξει δεσμούς με μετανάστες εργάτες που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή, σε εργοστάσια μετάλλου, χημικής βιομηχανίας κ.λπ. «Είναι χώροι όπου παρεμβαίνουμε σταθερά, συμβάλλουμε στην οργάνωση της πάλης, στη διεκδίκηση μέσα στους τόπους δουλειάς», σημειώνει το στέλεχος του Κόμματος, και συνεχίζει:

«Το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατήσαμε στην κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Μπήκαμε μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, ενάντια στην απληρωσιά, ενάντια σε απολύσεις κ.λπ. Βρεθήκαμε επίσης στην πρώτη γραμμή, καταγγέλλοντας τις δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες από φασιστικές συμμορίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οργανώσαμε συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, καλέσαμε όλο το λαό της πόλης να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα, να απομονώσει τους φασίστες.

Θέλουμε και με αυτήν την εκδήλωση να έρθουμε σε επαφή με πολλούς ακόμα μετανάστες και Ελληνες εργάτες, να φτάσει πλατιά το κάλεσμα συστράτευσης με το Κόμμα μας, που φέτος κλείνει 100 χρόνια ζωής και δράσης. Να αναδείξουμε ότι ο ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τις πατρίδες τους, η μετανάστευση και η προσφυγιά, έχει κοινή αιτία με τη φτώχεια που μαστίζει την εργατική τάξη ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία και καταγωγή. Κι αυτή είναι το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που γεννάει κρίσεις, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά».

Ο Αλ. Κάμπας σημειώνει επίσης ότι ενόψει της εκδήλωσης η Οργάνωση πραγματοποιεί εξορμήσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς, κυρίως εργοστάσια όπου δουλεύουν πολλοί μετανάστες στην περιοχή. Ακόμα, συνεργεία του Κόμματος, με την ανακοίνωση - κάλεσμα που διακινεί η Οργάνωση πηγαίνουν σε στέκια μεταναστών, σε σπίτια και άλλους χώρους, καλώντας τους να δώσουν μαζικό «παρών» στην εκδήλωση.

Οπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της Οργάνωσης, «οι Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες έχουν στο πλευρό τους το δικό τους Κόμμα, το ΚΚΕ (...)

Μαζί παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική τους για το Μεταναστευτικό. Είμαστε αντίθετοι με το διαχωρισμό των μεταναστών σε "νόμιμους" και "λαθρομετανάστες", σε οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες, γιατί όλοι τους είναι θύματα του καπιταλισμού.

Παλεύουμε για να ενταχθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην πολιτική και συνδικαλιστική πάλη στην Ελλάδα, αλλά και σε όποια χώρα πάνε στην πορεία.

Σήμερα πιστεύουμε ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε, οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πιο ώριμες από ό,τι ήταν τον Οκτώβρη του 1917. Σε αυτήν την πολιτική πάλη καλούμε τους μετανάστες και πρόσφυγες που είναι στη χώρα μας να συμμετέχουν πιο ενεργά στο πλευρό του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ