Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΚΙΝΑΛ
«Πλειοδοσία» υποσχέσεων στο κεφάλαιο

Τους δικούς τους μποναμάδες στο κεφάλαιο παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των λεγόμενων «κοινωνικών εταίρων», ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΒΕ. Μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε στους μεγαλοεργοδότες «μία τολμηρή μείωση εισφορών από το 20% στο 15% για τις εισφορές για την κύρια σύνταξη», ενώ επανέλαβε τις προτάσεις της ΝΔ για το Ασφαλιστικό, με ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης στη βάση του συστήματος των «τριών πυλώνων», το οποίο άλλωστε υπηρετούν όλες οι μεταρρυθμίσεις του Ασφαλιστικού τα τελευταία χρόνια στη χώρας μας και ευρύτερα στην ΕΕ.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία χρειάζεται «μια επανάσταση σημαντικών διαφορετικών μεταρρυθμίσεων», αλλά χωρίς «τα ψέματα και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος», καλώντας τους «κοινωνικούς εταίρους» «να σταθούμε σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία με υπευθυνότητα, μακριά από μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις», με πολιτικές «εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές». Με άλλα λόγια, παράταση αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων ως μονόδρομος για διεύρυνση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Αντίστοιχα, και η Φώφη Γεννηματά είχε χτες συνάντηση με τα προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τα μέτρα της «καθηλώνουν και εξοντώνουν» τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το «σχέδιο Ελλάδα» που προκρίνει το ΚΙΝΑΛ τούς δίνει «κίνητρα για επενδύσεις», αποκαθιστά τη ρευστότητα, «αλλάζει» το κράτος και τους μειώνει τη φορολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ