Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μεγάλη η συμμετοχή Ελλήνων και μεταναστών στο λαϊκό γλέντι

Οργανώθηκε με επιτυχία για 5η συνεχόμενη χρονιά, από ταξικά συνδικάτα και το Εργατικό Κέντρο

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και ανέργων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το γλέντι αλληλεγγύης που διοργάνωσαν τα σωματεία των Ιωαννίνων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τη στήριξη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε φέτος για 5η συνεχή χρονιά, με στόχο να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της δράσης των σωματείων, στη λειτουργία μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, αλλά και στην ενίσχυση των πυρόπληκτων της Αττικής. «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά», ήταν το σύνθημα στην εξέδρα που στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο γλέντι συμμετείχαν μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στις δομές του νομού. Στο χώρο της εκδήλωσης τους υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Εξαρχος, μέλη της διοίκησης και των ΔΣ των Σωματείων.

Οι πρόσφυγες ετοίμασαν και σέρβιραν φαγητά των πατρίδων τους, τα οποία πρόσφεραν στη συνέχεια στους συμμετέχοντες στο γλέντι. Παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τις χώρες τους, ενώ παιδιά από τη δομή προσφύγων Δολιανών, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και καταχειροκροτήθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι μαθητές των Λαϊκών Φροντιστηρίων που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους καθηγητές τους, που αφιλοκερδώς τους βοήθησαν στον αγώνα για κατάκτηση της γνώσης, καταθέτοντας την ταξική αλληλεγγύη τους.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Κώστας Ηλίας, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου. Χαιρέτισε ιδιαίτερα την παρουσία μεταναστών και προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, σχολιάζοντας πως η συμμετοχή αυτή κάνει πράξη, έστω και συμβολικά, το σύνθημα «προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε». Η όμορφη εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το παραδοσιακό συγκρότημα των Σταύρου Καψάλη και Ηλία Πλαστήρα, με γλέντι και χορό.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή 29 Ιούνη ξεκινά το Διήμερο Ελλήνων και μεταναστών(2018-06-23 00:00:00.0)
Εξόρμηση στον προσφυγικό καταυλισμό του Σκαραμαγκά(2016-06-23 00:00:00.0)
Γιορτή αλληλεγγύης και αγώνα στο πάρκο Φιξ(2016-05-31 00:00:00.0)
Αφιερωμένη σε πρόσφυγες και μετανάστες(2016-05-28 00:00:00.0)
Διήμερες πολιτικές - πολιτιστικές γιορτές(2009-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ