Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιορτή αλληλεγγύης και αγώνα στο πάρκο Φιξ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
«Στις χώρες πόλεμοι, στη θάλασσα πνιγμένοι, μετανάστες - πρόσφυγες της Γης οι κολασμένοι». Αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες ήταν η πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσαν, κάτω από αυτό το σύνθημα, το βράδυ του Σαββάτου, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, στο πάρκο Φιξ στα Πατήσια.

Η πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής και του Στεκιού δεν ήταν απλά αφιερωμένη στους ξεριζωμένους και τα προβλήματά τους, αλλά είχε τη σφραγίδα των ίδιων. Το πανό που τοποθετήθηκε πίσω από την εξέδρα φτιάχτηκε και από τα δικά τους χέρια, το πολιτιστικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε ετοιμάστηκε με τη συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την Σοφία Καρακώστα, η οποία εκ μέρους της Γραμματείας της Λαϊκής Επιτροπής εξέφρασε την αλληλεγγύη του λαού της περιοχής σε όσους φτάνουν και στη χώρα μας κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, η Λαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να συγκεντρώνει υλική βοήθεια και τόνισε την ανάγκη να στηριχτεί η προσπάθεια αυτή. Ακολούθησε ομιλία από την Μαρία Τσατσά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Στη συνέχεια, η θεατρική ομάδα του Στεκιού παρουσίασε δρώμενο γραμμένο από τα μέλη της, με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στη Συρία, οι μεταναστευτικές ροές και τα ναυάγια στο Αιγαίο, οι άνεργοι νέοι που αφήνουν την Ελλάδα για να ψάξουν για δουλειά σε χώρες του εξωτερικού και μια σειρά άλλα θέματα. Αποσπάσματα από δελτία ειδήσεων και δημοσιεύματα στον Τύπο σχολιάστηκαν με τρόπο εύστοχο και με τη βοήθεια των στίχων του Κώστα Βάρναλη, καθώς ο τίτλος της παράστασης ήταν «Ο Βάρναλης σχολιάζει».

Απόσπασμα από το ποίημα «Πατρίδα», της κενυατικής καταγωγής Ουαρσάν Σάιρ, απήγγειλαν δύο μετανάστριες από τη Νιγηρία και το Καμερούν, οι οποίες είναι «μαθήτριες» στο σχολείο μεταναστών που λειτουργεί στο Στέκι. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα και τη σκυτάλη πήρε η Ομάδα Χορού του Στεκιού, με Ελληνες και μετανάστες να χορεύουν πιασμένοι στον ίδιο κύκλο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γλέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ