Τρίτη 31 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη

Τις επικίνδυνες μεθοδεύσεις που προετοιμάζουν νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του, Κώστα Παπαδάκη, στην Υπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Το περιεχόμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Ενώ οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία και τη Λιβύη από το 2011 έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και ξεριζωμένους από τον τόπο τους ανθρώπους, που πολλοί χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια, όπως αυτό στα ανοικτά της Λιβύης με πάνω από 80 νεκρούς, νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση μεθοδεύεται στη Λιβύη, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών, δημιούργημα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Στην περιοχή της Μεσογείου και ειδικότερα στον κόλπο της Σούδας βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17 Μαΐου η 10η Θαλάσσια Ασκηση "Phoenix Express 2016" (σ.σ. ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27/5) με τη συμμετοχή θαλάσσιων στρατιωτικών δυνάμεων της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και των ΗΠΑ. Παράλληλα, η επιχείρηση της ΕΕ "Σόφια" - "EUNavFor Med" στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σικελίας και των ακτών της Λιβύης επιφυλάσσει στην τρίτη φάση της τη δυνατότητα στοχευμένων επιχειρήσεων επί των λιβυκών ακτών, με δικαιολογία "την καταστροφή των υλικών μέσων που χρησιμοποιούν τα δίκτυα διακινητών".

Την ίδια ώρα, ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς τους πιλότους) που εκδόθηκε με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης - παράλληλα με σχετικές ΝΟΤΑΜ της Ιταλίας και της Μάλτας - κλείνει τον εναέριο χώρο για αεροσκάφη που προέρχονται από τη Λιβύη, ενώ αναφέρει την υποδοχή ΝΑΤΟικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Η ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου "μυρίζει μπαρούτι", ιδίως και με την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ενώ οξύνονται οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους.

Με βάση τα παραπάνω, πώς τοποθετείται η Υπατη Εκπρόσωπος στην κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μεσόγειο που προετοιμάζουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ